Tgrt Haber
27 Ocak 2014 15:52

İlaç Takip Sistemi artık cep telefonlarında

İlaç Takip Sistemi’nin mobil uygulaması 'İTS Mobil' akıllı cep telefonları üzerinden hizmet vermeye başladı.

İlaç Takip Sistemi artık cep telefonlarında
ilaç takip sistemi, tts mobil, akıllı cep, İlaç Takip Sistemi artık cepte,

İlaç Takip Sistemi artık akıllı cep telefonları üzerinden de hizmet vermeye başladı. Halk sağlığını korumak, sahte ilacın önüne geçebilmek, Türkiye'deki her ilacın takibini yapabilmek için Sağlık Bakanlığınca kullanılan ''İlaç Takip Sistemi’'nin mobil uygulamasına artık vatandaşlar da  cep telefonları üzerinden ulaşabilecek. Tiga Bilişim tarafından geliştirilen uygulama ile vatandaş ilaç kutularının üzerindeki karekodu akıllı cep telefonlarına okutarak ya da elle sorgulayarak satın aldığı  ilacın durumu hakkında bilgi edinebilecek. Böylelikle vatandaş sahte, piyasadan toplatılmış veya son kullanma tarihi geçmiş ilaçlardan haberdar olacak ve ilacın Sağlık Bakanlığında kayıtlı olup olmadığı bilgisine istediği an ulaşabilecek.
Zararlı madde, yan etkisi tespiti gibi nedenlerle piyasadan  toplatılma kararı olan ilaçların bilgisine de hastalar İTS mobil üzerinden ulaşabilecek. Uygulama ile ilaçların son kullanma tarihi bilgisine kolayca ulaşılabilecek. Bu sayede günü geçmiş ilaç kullanımından dolayı oluşabilecek muhtemel sıkıntıların önüne geçilebilecek. Akıllı telefonu olmayan hastalar da internet üzerinden  aynı sorgulamaları yapabilecek. Buna göre, '' http://itsportal.saglik.gov.tr/index.php?run=qrcode&w=0&mp=72,69 '' linkinden hastalar kolayca ilaç bilgilerine ulaşabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...