Tgrt Haber
10 Ocak 2022 11:11

İllere göre haftalık vaka haritası açıklandı: Eskişehir zirvede, İstanbul takipte

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25-31 Aralık tarihlerini kapsayan illere göre haftalık vaka sayısı haritasını paylaştı. Kovid-19'un Omicron varyantının etkilerinin görüldüğü haritaya göre; geçen haftaya kıyasla en çok vaka artışı yaşanan il Eskişehir olurken, İstanbul'da 100 bin kişide görülen vaka sayısı 663,69 olarak açıklandı.

İllere göre haftalık vaka haritası açıklandı: Eskişehir zirvede, İstanbul takipte
koronavirüs,vaka,tablo

Kovid-19'un yeni varyantı Omicron, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de vaka sayılarında yeniden tırmanışa yol açtı. Son 5 gündür 60 binin üzerinde seyreden vaka sayılarındaki Omicron etkisi, haftalık vaka haritasına da yansıdı. Son bir haftada vaka sayısının en çok artış gösterdiği şehir Eskişehir oldu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25-31 Aralık 2021 tarihlerin arasındaki illere göre haftalık vaka sayısı haritasını paylaştı. Bakan Koca'nın paylaştığı haritaya göre; İstanbul'da 100 bin kişide görülen vaka sayısı 663,69, Ankara'da 184,29 ve İzmir'de 323,30 oldu.

İllere göre haftalık vaka haritası açıklandı: Eskişehir zirvede, İstanbul takipte
Haftalık vaka sayısı en çok artan il Eskişehir

KISITLAMA GETİRİLEN ESKİŞEHİR ZİRVEDE

Bakan Koca, vaka yoğunluğunun geçen haftaya göre en çok arttığı illerin tablosunu da paylaştı. Buna göre listenin ilk sırasında Eskişehir yer alırken, onu İstanbul, İzmir, Aydın, Çanakkale, Muğla, Kırklareli, Gümüşhane, Edirne, Kocaeli takip etti.

Vakaların en çok artış görüldüğü Eskişehir'de birkaç gün önce Eskişehir Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla bazı kısıtlamalar getirilmişti. Yapılan duyuruda, vakalardaki artış nedeniyle konaklama tesisleri, yeme içme yerleri, müzik yayınlarının olduğu mekanların saat 24.00'e kadar açık kalması kararlaştırılmıştı. Ayrıca nikah ve düğün merasimlerinde canlı müzik icrası da dahil olmak üzere müzik yayınının saat 24.00'e kadar yapılması yönünde karar çıkmıştı.

İllere göre haftalık vaka haritası açıklandı: Eskişehir zirvede, İstanbul takipte

SON 24 SAATTE 61 BİNDEN FAZLA VAKA

Sağlık Bakanlığı tarafından dün açıklanan 9 Ocak 2022 koronavirüs tablosuna göre; 61 bin 727 yeni vaka tespit edilmiş, 173 kişi de hayatını kaybetmişti. 

Omicron kaynaklı vaka artışının merkezinde İstanbul'un olduğunu belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Son 3 hafta içinde, Türkiye genelinde hastaneye yatışlarda yüzde 6,2 artış oldu. Yoğun bakım ve entübasyonda belirgin düzeyde artış yok. Kayıplarımızın büyük kısmı, 60 yaş üzerindekilerle kronik hastalığı olanlar" ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...