Tgrt Haber
24 Kasım 2021 09:24

İncir yaprağı faydaları nedir? İncir yaprağı çayının bilinmeyen yararları ve tarifi!

İncir yaprağının faydaları saymakla bitmiyor! Birçok meyve ve sebze, yalnızca kendisiyle değil; yaprağıyla da şifa kaynağı olmaya devam ediyor! Peki, incir yaprağı faydaları nedir, incir yaprağı çayı nasıl yapılır, zayıflatır mı? İncir yaprağının vücuda yararları haberimizde!

İncir yaprağı faydaları nedir? İncir yaprağı çayının bilinmeyen yararları ve tarifi!
incir yaprağı,sağlık,diyet,kilo vermek,incir,incir yaprağı çayı

Doğadaki birçok sebze ve meyvenin insan vücuduna yüzlerce faydası vardır. Bunlardan biri de, incir yaprağıdır. Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan ve tadıyla kendine hayran bırakan incirin, yaprağı da tam bir şifa kaynağı! Peki, incir yaprağı çayı nasıl yapılır, faydaları nedir? İncir yaprağı çayı tarifi ve faydaları haberimizde!

İNCİR YAPRAĞININ FAYDALARI

  • Metabolizmayı Canlandırır

İncir yaprağı enerji veren bir etkis barındırır ve verdiği enerji sayesinde metabolizmayı hareketlendirir. Bu şekilde, metabolizmik hastalıkların önüne geçebilirsiniz. İncir yaprağı sayesinde sindirim sorunlarını da önlemek mümkündür. 

  • Cilt Hastalıklarını İyileştirir

İncir yaprağını kaynatıp soğuttuktan sonra zona olan bölgeye uygularsanız, zonanın etkisinin hafiflediğini görebilirsiniz. Farklı cilt semptomlarına (kızarıklık, kaşıntı gibi) da iyi gelen incir yaprağını düzenli olarak uygulayabilirsiniz. 

  • Kalp Hastalıklarını Önler

İncir yaprağı suyu veya çayı sayesinde kalp hastalıklarının önüne geçmek çok kolay olacak. Bu yapraklarda bulunan maddeler sayesinde, kan akışını dengelenir ve damar tıkanıklığı önlenir. Kalp hastalığına yakalanmamak için ihtiyaç duyulan omega yağ asitleri, incir yaprağında mevcuttur.

  • Bağırsakları Çalıştırır

İçerdiği bol lif sebebiyle, bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir. Kabızlık için de çözüm olan incir yaprağı, kanı da temizleyerek vücudun arınmasına yardımcı olur.

  • Kanserli Hücrelerin Oluşumunu Önler

Bünyesinde barındırdığı vitaminler sayesinde kanserli hücreleri yok eden incir yaprağı, kemik ağrılarına, kas ve iskelet sistemi hastalıklarına bitkisel çözüm olabilir. 

  • Doğal Antibiyotik

İncir yaprağı doğal antibiyotik etkisi ile vücuttaki enfeksiyonlara iyi gelir. İdrar yolu enfeksiyonu için tercih edilmesi gereken bitkisel çözümlerden biridir. 

  • Solunumu Rahatlatır

İncir yaprağı çayı, boğaz ağrısı gibi çeşitli üst solunum yolları enfeksiyonları için de bitkisel bir çözümdür. 

  • Kan Şekerini Dengeler

İncir yaprağı şeker hastalığına da şifa kaynağı. Kan şekerini dengeleyici yönü ile dikkatleri üzerine çeken incir yaprağı, doğal insülin içermektedir. Hekim onayından sonra tüketilen incir yaprağı, diyabet hastalarının hayatını kolaylaştırabilir.

İncir yaprağı faydaları nedir? İncir yaprağı çayının bilinmeyen yararları ve tarifi!

İNCİR YAPRAĞI ÇAYI ZAYIFLATIR MI?

İncir yaprağı çayını ya da suyunu düzenli tükettiğinizde, zayıflamanıza yardımcı olacaktır. Diyetinize ek olarak, bitki çayı olarak tercih edilen incir yaprağı çayı; metabolizma hızını yükselterek vücudunuzdaki yapım yıkım işlerini hızlandırır. Sindirim sorunlarını da azaltan bu çay, kilo vermenize yardımcı olur. İncir yaprağı çayı tüketilen günlerde bol bol su içmek gerekir.

İNCİR YAPRAĞI ÇAYI NASIL YAPILIR? İNCİR YAPRAĞI ÇAY TARİFİ

İncir yaprağı çayını yapmak oldukça pratiktir.

İncir Yaprağı Çayı İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 litre su
  • 4 adet taze incir yaprağı – 1 yemek kaşığı kurutulmuş incir yaprağı

Çayın Yapım Aşaması:

  • Çayı taze yapraklardan yapacaksanız 4 adet incir yaprağı yeterlidir. Daha önceden kuruttuğunuz incir yapraklarını kullanacaksanız 1 yemek kaşığı ile yapabilirsiniz.
  • 1 litre suyu kaynatın ve içine incir yapraklarını atın, 8 dakika kaynatın.
  • 8 dakika sonra suyu ocaktan alarak ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
  • Çayı süzdükten sonra günde iki fincan içebilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...