Tgrt Haber
28 Nisan 2022 11:58 - Güncelleme : 28 Nisan 2022 12:27

İngiltere Sağlık Ajansı uyardı: Gizemli hepatittin nedeni Adenovirüs

İlk olarak İngiltere'de görülen ve daha sonra 11 ülkeye yayılan gizemli hepatit virüsünün oluşum nedeni saptanamazken İngiltere sağlık yetkililerinden kritik bir açıklama geldi. Yetkililer vakaların Adenovirüs ailesiyle bağlantılı olabileceğini açıkladı.

İngiltere Sağlık Ajansı uyardı: Gizemli hepatittin nedeni Adenovirüs

İlk olarak İngiltere'de görülen ve daha sonra 11 ülkeye yayılan gizemli hepatit virüsü endişe vermeye devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) nedeni belirsiz hepatit virüsünün şimdiye kadar en az 169 çocuğa bulaştığını ve bir kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Karaciğeri iflas eden 17 çocuğa ise karaciğer nakli yapıldığı kaydedildi. Vakaların hiçbirinde bilinen hepatit virüsleri olan hepatit A, B, C, D ve E'ye rastlanmaması dikkat çekerken İngiltere sağlık yetkililerinden kritik bir açıklama geldi.

ADENOVİRÜS ŞÜPHESİ

İngiltere sağlık yetkilileri, çocuklarda görülen hepatit vakasıyla ilgili devam eden araştırmaya yeni ayrıntılar ekledi. Çocuklarda hepatit vakalarının Adenovirüs ile bağlantılı olabileceğini bildirdi. İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı yaptığı açıklamada, hastalığa hepatit virüsleri gurubunun neden olmadığını ve hastalanan 53 çocuğa yapılan adenovirüs testinin dörtte üçünün pozitif çıktığını kaydetti.

HEPATİT’E NEDEN OLABİLİYOR

Adenovirüsler, kişiden kişiye bulaşabilen ve soğuk algınlığı, kırmızı göz ve gastroenterit gibi çeşitli hastalıklara neden olabilen geniş bir virüs ailesi.  Sağlıklı insanlarda şiddetli hepatitin bir nedeni olarak nadir de olsa rapor ediliyor. Ancak bu hepatit vakaları, son aylarda Adenovirüsün yayılmasının artmasıyla birlikte daha da yaygınlaştı.

İngiltere Sağlık Ajansı uyardı: Gizemli hepatittin nedeni Adenovirüs

YENİ BİR ADENOVİRÜS SUŞU MÜMKÜN

İngiltere’de pandemi sırasında düşen Adenovirüs vakaları yeniden yükselişe geçti. Araştırmalar Adenovirüs üzerine odaklansa da virüsün karaciğer iltihabına nasıl neden olabileceği hala belirsizliğini koruyor. Uzmanlar, virüsün başka bir şeyle bir araya geldiğinde bu vakalara yol açabileceğini söyledi. Sağlık yetkilileri toplantıda, "Normal bir Adenovirüs küçük çocuklarda daha şiddetli bir klinik sunum oluşturmasına neden olan bir kofaktör olabilir. Özellikleri değiştirilmiş yeni bir Adenovirüs suşu da ortaya çıkmış olabilir" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...