Tgrt Haber
06 Haziran 2022 17:30 - Güncelleme : 29 Eylül 2023 13:11

İngiltere şokta! Bir günde 73 maymun çiçeği vakası görüldü

Afrika dışında maymun çiçeği virüsünün ilk görüldüğü ülkelerden biri olan İngiltere'de vaka sayısı 302'ye ulaştı, bir günde 73 vaka görüldü.

İngiltere şokta! Bir günde 73 maymun çiçeği vakası görüldü
Maymun çiçeği,Dünya Sağlık Örgütü

Daha önce yalnızca Afrika ile sınırlı olan maymun çiçeği virüsü yayılmaya devam ediyor. Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı, bugün 73 maymun çiçeği vakası duyurdu. Maymun çiçeği vakalarının çoğu İngiltere'de 287, onu İskoçya 10, Galler 03 ve Kuzey İrlanda 2 vakayla takip ediyor. Uzmanlar maymun çiçeğinin kontrol etmek ya da yok edilmesinde geç kalınmış olunabileceği konusunda uyarılarda bulundu. 

Maymun çiçeğinin ana semptomları arasında grip benzeri ateş, titreme ve kas ağrıları ve ardından su çiçeği benzeri bir döküntü bulunuyor. Döküntü, kabuklanmadan önce ağrılı kabarcıklara dönüşüyor. Kişilerin virüsten kaynaklı kabuklar düşene kadar bulaşıcılıkları devam ediyor. 

DSÖ'DEN UYARI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), son zamanlarda dünyada yayılmaya devam eden maymun çiçeği virüsü hakkında sık sık uyarılarda bulunuyor. DSÖ'nün bildirdiğine göre şimdiye kadar dünyada 780 kişi maymun çiçeği virüsüne yakalandı. Yayımlanan raporda, İngiltere'de ilk vakanın 13 Mayıs'tan 2 Haziran'a kadar virüsün yayılımına ilişkin veriler yer aldı. Rapora göre, vakaların büyük çoğunluğunu eşcinsel ilişkiye giren erkekler oluşturuyor. Şimdiye kadar incelenen vakalarda virüsün sadece Batı Afrika türü görüldü.

TÜRKİYE'DE DE MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ PANİĞİ 

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Sultangazi'de Habibler Caddesi'nde bulunan eczaneye gelen yabancı uyruklu 4 kişi, ellerindeki yaraları gösterip ilaç istedi. Eczacı yaraların, 'maymun çiçeği virüsü' olabileceğinden şüphelenerek yetkililere haber verdi. Kişiler karantinaya alındı. 

Kaynak: Mirror
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...