Tgrt Haber
09 Ocak 2022 11:16

İngiltere'den 3. doz aşı açıklaması: Yüzde 90 oranında koruyor

İngiltere'de yapılan çalışmalar neticesinde Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı, koronavirüse karşı 3 doz aşılanan kişilerin, aşıyı aldıktan 3 ay sonra bile hastaneye yatışa karşı yüzde 90 oranında korunduğu açıkladı.

İngiltere'den 3. doz aşı açıklaması: Yüzde 90 oranında koruyor
Koronavirüs,Kovid-19,Aşı,İngiltere

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını yeni varyantları ile şiddetini gün geçtikçe arttırmaya devam ediyor. Omicron varyantının yayılma hızı diğer varyantlara göre daha fazla olunca tüm dünya ülkeleri tarafından yeni tedbirlerin alınmasına neden oldu.  Ülkeler Omciron varyantına karşı vatandaşlarına tüm aşılarını olmaları için çağrıda bulunuyor. 

YÜZDE 90 ORANINDA KORUYOR

İngiltere’de Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) tarafından, yapılan çalışmalar neticesinde  Kovid-19’a karşı 3 doz aşılanan kişilerin 3 ay sonra bile hastaneye yatışların yüzde 90 korunduğunu belirtildi. UKHSA, güçlendirici aşıların koruma sağladığı bu gruba 65 yaş ve üstü kişilerin de dahil olduğunu ifade ederek, savunmasız insanlara uygulanacak bir 4'üncü aşıya acil ihtiyaç olmadığını belirtti.

İNGİLTERE’DE OMİCRON

İngiltere'de Covid-19'a bağlı can kaybı 150 bini aştı. İngiltere'de 146 bin 390 yeni vakanın tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 14 milyon 333 bin 794'e ulaştı. Ülkede 313 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı ise 150 bin 57'ye yükseldi. İngiltere'de Covid-19 vaka sayıları 22 Aralık'tan bu yana 100 binin üzerinde, can kayıpları ise son 4 gündür 200'ün üzerinde seyrediyor.

YENİ TREND OMİCRON KIRMIZISI: İŞTE HARİTADAKİ SON DURUM!

Türkiye'de Rekor vaka sayıları açıklanırken, İstanbul en riskli illerin başında geliyor. Kentte risk haritası neredeyse tamamen kırmızıya döndü. Ekrem Açıkel, TGRT Ana Haber'de haritayı yorumladı...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...