Tgrt Haber
04 Ocak 2020 15:06

'İnme 112 Mobil Uygulama' pilot ilde başladı

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'İnme 112 Mobil Uygulaması'nda pilot il seçilen Bolu’da, inme riski olan hastalar mobil uygulama üzerinden anında teşhis konularak hastanede tedavi ediliyor.

'İnme 112 Mobil Uygulama' pilot ilde başladı
Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü,,İnme 112,,İnme 112 Mobil Uygulaması,

Bolu, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'İnme 112 Mobil Uygulaması'nda pilot il olarak seçildi.

Sağlık personeli kullanmaya başladı

İnme vakalarına hızlı bir şekilde teşhis konulması ve doğru hastaneye yönlendirilerek felçli kalmaktan kurtarılması için hazırlanan uygulama, Bolu'da bulunan 21 istasyonda görev yapan 112 Acil Sağlık ekiplerindeki sağlık personelinin cep telefonlarına indirilerek kullanılmaya başlandı.

'İnme 112 Mobil Uygulama' pilot ilde başladı

Gerekli ön çalışmayı yaparak tedavi hazırlıyor

112 Çağrı Merkezi’ne düşen vakalara giden sağlık ekipleri, inme geçirdiğinden şüphelendikleri anda cep telefonlarındaki 'İnme 112' uygulamasını açarak uygulamadaki hastaya yönelik klinik soruları yanıtlıyor.

'İnme 112 Mobil Uygulama' pilot ilde başladı

Sağlık ekiplerinin uygulamadaki soruları cevaplamasının ardından inme riski olduğu değerlendirilen hasta, İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bulunan inme merkezine götürülüyor.

'İnme 112 Mobil Uygulama' pilot ilde başladı

Hasta bilgilerinin cep telefonundaki uygulama üzerinden görevli doktora SMS yoluyla gitmesiyle birlikte, hasta henüz hastaneye gitmeden doktor gerekli ön çalışmayı yaparak tedavi için hazırlanıyor.

"'İnme Merkezi' açıldı"

Sistemin Bolu’da pilot olarak başlatıldığını belirten Bolu İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol, "İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanemizde 'İnme Merkezi' açıldı. İnme merkezi açılmasıyla birlikte inmenin de çok kritik bir tedavi sürecinin bu sisteme entegrasyonu gündeme geldi. Sistem pilot olarak burada inme mobil uygulama olarak Bolu’da başlattılar” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...