Tgrt Haber
12 Aralık 2020 00:33

Irak, AstraZeneca’dan 8 milyon doz korona virüs aşısı siparişi verdi

İngiliz-İsveç ortaklı AstraZeneca şirketi ile Oxford Üniversitesi'nin geliştirdiği korona virüsü aşısından 8 milyon doz sipariş ettiğini duyurdu.

Irak, AstraZeneca’dan 8 milyon doz korona virüs aşısı siparişi verdi
ırak,,astra zenka,

Korona virüs salgınına karşı ülkeler aşı üreticilerine sipariş vermeye devam ediyor. Irak, İngiliz-İsveç ortaklı AstraZeneca şirketi ile Oxford Üniversitesi'nin birlikte geliştirdiği korona virüsü aşısından 8 milyon doz sipariş ettiğini duyurdu. İngiltere'nin Bağdat Büyükelçisi Stephen Hickey yaptığı açıklamada, ülkesinin sağlık alanında Irak ile işbirliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bütün insanların ölümcül korona virüsüne karşı aşı alabilmesi için AstraZeneca aşısının fiyatının çok yüksek olmadığını belirten Hickey, Irak’ın sipariş ettiği aşının ilk partisi yakında Irak’ta olacağını ve aşının Irak’taki sağlık ve ekonomik sektörünün iyileşmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Irak’ta toplam vaka sayısı 503 bin 897’ye, toplam can kaybı ise 12 bin 549’a yükseldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...