Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Eylül 2021 14:22

İstanbul Sağlık Müdürü açıkladı:15 gündür vaka artışı yok

İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, kentteki son duruma ilişkin yaptığı açıklamada, koronavirüste 15 gündür vaka artışı kaydedilmediğini ancak Anadolu'da vakaların yükseldiği illerin İstanbul'da da yansımasının görüleceğini ifade etti.

İstanbul Sağlık Müdürü açıkladı:15 gündür vaka artışı yok
koronavirüs,,istanbul,,vaka sayısı,,vaka artışı,

İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, Göztepe'deki bir hastanenin açılış töreninde yaptığı konuşmada, son 15 gündür kentteki pozitif vakalarda sayısal anlamda artış olmadığını ifade etti. "Artış olmamakla birlikte Anadolu'da vakaların yükseldiği illerden İstanbul'a bir yansıma olacağını öngörüyoruz” diyen Memişoğlu, kent sakinlerini önümüzdeki günler için uyardı.

Göztepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için yapılan yeni bina hizmete açıldı. Hastanenin açılış törenine Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, Hastane Başhekimi Dr. Bilgehan Doğru ve sağlık çalışanları katıldı. Programa katılım sağlayan İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu il genelinde korona virüse ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul Sağlık Müdürü açıkladı:15 gündür vaka artışı yok

"ANADOLU'DAN YANSIMA OLACAĞINI ÖNGÖRÜYORUZ"

Açılış töreni öncesi konuşan İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, şöyle konuştu: 

“Dünyada örneği olmayan bir filyasyon ekibi ile koronavirüs sürecinde hem evde hem de hastanede destek veren sağlıkçılara yardımcı olan halkımıza çok teşekkür ediyorum. Koronavirüs sürecinde Türkiye, dünya ülkeleri arasında en iyi sağlık hizmeti sunduğunu kanıtladı. 19 yıldır Türkiye'de hem altyapı hem de personel açısından hastanelerin iyileşmesini sağlayan Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. İstanbul'da Kovid süresince 8 bin yataklı 8 tane hastaneyi vatandaşların hizmetine Cumhurbaşkanımızın önderliğinde sunduk."

İstanbul Sağlık Müdürü açıkladı:15 gündür vaka artışı yok

"Sosyal mesafe maske ve aşıdan başka bir şansımız yok. İstanbul'da yaklaşık 15 gündür koronavirüs ile alakalı sayısal anlamda bir artış olmamakla birlikte Anadolu'da vakaların yükseldiği illerden İstanbul'a bir yansıma olacağını öngörüyoruz. Olmamasını temenni ederken herhangi bir olumsuzluk durumunda ise sağlık çalışanlarımız ve imkanlarımız dahilinde duruma müdahale edebileceğimizi biliyoruz"

İstanbul Sağlık Müdürü açıkladı:15 gündür vaka artışı yok

Hastane alanın yürütülen çalışmalar sonrası daha geniş bir alana sahip olduğunu belirten Dr. Bilgehan Doğru, “5 ay içerisinde çalışmalarını tamamladığımız hastanemizi mevcut imkanlarla yeni bir hale getirdik. Önceki binamıza vermiş olduğumuz yüksek kira maliyetinden de kurtularak kamu yararına tasarrufta bulunmuş olduk. Daha öncesinde toplam kapalı alanımız 2 bin 755 metrekare iken şu anda iki katına çıkmış bulunmaktadır. Bahçemiz ile birlikte toplam kullanım alanımız ise 25 bin metrekareyi bulmuştur. Ben emeği geçen herkese ve bizi bugün de yalnız bırakmayan İstanbul İl Sağlık Müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...