Tgrt Haber
25 Aralık 2021 10:58

Sağlık Müdürü Memişoğlu açıkladı: İstanbul'da 5. dalga paniği! Omicron hızla yayılıyor

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Omicron vakalarının hızla yayıldığını söyleyerek kent sakinlerini uyardı. Birkaç hafta içinde beşinci dalganın beklendiğini kaydeden Memişoğlu, ". Birkaç hafta içinde Avrupa gibi olabiliriz. Burada da yaşanacak bu. 5'inci dalga olma ihtimali yüksek." dedi.

Sağlık Müdürü Memişoğlu açıkladı: İstanbul'da 5. dalga paniği! Omicron hızla yayılıyor
omicron,istanbul,kemal memişoğlu,kapanma,5. dalga

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, kentteki genel sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi. Yeni varyant Omicron'da vaka sayılarının yükselişte olduğunu söyleyen Memişoğlu, 5'inci dalga vurgusu yaparak kent sakinlerini tedbirli olmaları konusunda uyardı. 

"BİRKAÇ HAFTA İÇİNDE AVRUPA GİBİ OLABİLİRİZ"

İstanbul'da Omicron vakalarının 2-3 günlük bir yükselişe geçtiğini belirten Memişoğlu, Sabah'a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Ben yükseleceğini de düşünüyorum. Birkaç hafta içinde Avrupa gibi olabiliriz. Burada da yaşanacak bu. 5'inci dalga olma ihtimali yüksek. Birkaç günlük bir artış var ama önümüzdeki süreçte göreceğiz. Delta varyantındaki gibi hastanelerde yatışa yansıyan bir yükseliş yok"

Sağlık Müdürü Memişoğlu açıkladı: İstanbul'da 5. dalga paniği! Omicron hızla yayılıyor
Dünya genelindeki araştırmalar, Omicron'un Delta'dan daha hafif olduğunu ve hastaneye yatma ihtimalinin yüzde 30 ile yüzde 70 arasında daha düşük olduğunu gösteriyor.

"KAPANMA OLACAK MI?"

Vaka sayılarındaki yükselişe ve 5'inci dalga ihtimaline karşın gelecek süreçte kapanma olmayacağını düşündüğünü söyleyen Prof. Dr. Memişoğlu, aşının önemine de dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Bence kapanma olmayacak. İngiltere ve Almanya'da da önlemler alındı ama o kadar sıkı tedbirler uygulanmadı. Kapanmada insanları eve kapatıyorsunuz ama komşuya gidiyor ve bir şey değişmiyor. Aşı çok önemli. Maske ve mesafe kuralı önemli."

Sağlık Müdürü Memişoğlu açıkladı: İstanbul'da 5. dalga paniği! Omicron hızla yayılıyor
Omicron çoğu kişide soğuk algınlığı gibi boğaz ağrısı, burun akıntısı ve baş ağrısına yol açıyor. Ama bunlar, herkesin hastalığı hafif geçireceği anlamına gelmiyor.

"ŞUBAT AYINDA BÜYÜK PİK BEKLENİYOR"

Önümüzdeki birkaç haftanın önemli olduğunun altını çizen Memişoğlu, Nisan- Mayıs gibi rahatlama yaşanacağını kaydederek açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı:

"Yükselme trendi olursa birkaç hafta içinde şubatta biraz zorlanabiliriz. Ama bu birkaç hafta trend yükselecek mi başka yöne mi evrilecek onu göreceğiz. Omicron varyantı ile yükseliş Avrupa'da başladı. Muhtemelen Amerika'da da bir yükseliş başlayacak. Onlar şubat ayında büyük pik bekliyorlar. Yeniden böyle bir pik yaşanması, ölüm oranları böyle kalırsa "endemi" olarak kabul edilebilir. Mayıstan sonra rahatlarız diye düşünüyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...