Tgrt Haber
07 Ocak 2022 12:00

İstanbul'da Omicron etkisi: Kıpkırmızı oldu

Dünyada tsunami etkisi oluşturan ve Türkiye'de de hızla yayılan yeni tip koronavirüsün (Covid-19) son varyantı Omicron nedeniyle İstanbul kırmızıya büründü.

İstanbul'da Omicron etkisi: Kıpkırmızı oldu
istanbul,,vaka haritası,,HES,,hayat eve sığar,,omicron,

İstanbul, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının başından beri en kritik kentlerden biri oldu. Megakentte koronavirüsün yeni varyantı Omicron nedeniyle vaka sayısı, toplam vaka sayısının yarısını geçti.

Pandeminin bazı dönemlerinde özellikle bazı ilçelerde kırmızı renklerin yoğunlaştığı görülmüştü. Kentin büyük bir bolümü bugünkü tabloda ise kırmızıya büründü.

31 Aralık’ta Covid-19 salgınıyla ilgili yaptığı açıklamada salgının İstanbul’da patladığını vurgulayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tüm vakaların yüzde 52’sinni İstanbul’da tespit edildiğini açıklamıştı.

İSTANBUL KIPKIRMIZI OLDU

İstanbul’un çok büyük bir bölümünün bakanlığın Hayat Eve Sığar Uygulaması'ndaki yoğunluk haritasında kırmızıya döndüğü görülüyor.

18-24 Aralık tarihlerinde açıklanan haftalık vaka haritasında 100 bin kişide görülen vaka sayısı İstanbul'da 303,51 olarak açıklanmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...