Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Nisan 2022 12:57 - Güncelleme : 30 Nisan 2022 13:07

İşte İngiliz devi Chelsea'nin yeni sahibi! Rus oligarkın yerine Todd Boehly

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısından dolayı Rus milyarder Roman Abramovich'e uygulanan yaptırımlar sonucu Chelsea satılığa çıkmıştı. Chelsea’da talip olan Todd Boehly'nin teklifi kabul edildi.

İşte İngiliz devi Chelsea'nin yeni sahibi! Rus oligarkın yerine Todd Boehly

Rus milyarder Roman Abramovich'e Rusya-Ukrayna savaşından dolayı uygulanan yaptırımlar sonucu Chelsea satılığa çıkmıştı. . Chelsea’da talip olan Todd Boehly'nin teklifi kabul edildi. Premier Lig devi Chelsea, Rus milyarder Roman Abramovich'e Rusya-Ukrayna savaşından dolayı uygulanan yaptırım nedeniyle satışa çıkarılmıştı. Satış artık sonuçlanma aşmasında. Satıştan sorumlu banka Raine'nin bir konsorsiyumun verdiği teklifi kabul ettiği belirtildi. Todd Boehly önderliğindeki konsorsiyumun verdiği 3,5 milyar sterlin değerindeki teklif, Raine tarafından kabul edildi.

3,5 MİLYAR STERLİN

Satış işleminin 3,5 milyar sterline tamamlanacağı kaydedilirken resmi açıklamanın ilerleyen günlerde yapılması bekleniyor. NBA'in en güçlü takımlarından Los Angeles Lakers'ın yüzde 27'lik hissesine sahip olan Todd Boehly, WNBA'de Los Angeles Lakers ve MLB'de Los Angeles Dodgers takımlarının yüzde 20'lik kısmını elinde bulunduruyor.

İşte İngiliz devi Chelsea'nin yeni sahibi! Rus oligarkın yerine Todd Boehly

Chelsea'nin Todd Boehly bünyesine geçtiği resmi olarak kayıtlara geçtiği zaman Boehly'nin Amerika dışındaki ilk yatırımı olacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...