Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Ocak 2021 22:21

İtalyan aşısı ReiThera'nın Faz-1 çalışmaları tamamlandı

İtalya’da korona virüse (Covid-19) karşı geliştirilen ReiThera isimli aşısının 1. faz çalışmalarının başarıyla tamamlandığı duyuruldu.

İtalyan aşısı ReiThera'nın Faz-1 çalışmaları tamamlandı
italya,koronavirüs,kovid 19,aşı,ReiThera

Covid-19’a karşı aşılamalar birçok ülkede başlarken, aşı çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. İtalya’daki Lazzaro Spallanzi Ulusal Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü tarafından yapılan basın toplantısında, korona virüse (Covid-19) karşı geliştirilen ReiThera adlı aşının 1’inci faz sonuçları paylaşıldı. Toplantıda, ReiThera aşısının yüz denek üzerinde yapılan ilk faz çalışmalarının başarılı olduğu ve istenmeyen bir yan etki görülmediği aktarıldı.

Spallanzi Enstitüsü Bilim Direktörü Giuseppe Ippolito yaptığı açıklamada, “Aşı olanların yüzde 92,5’i antikor üretti. Aşılamanın ardından antikor seviyesi, 4 hafta içinde en yüksek seviyeye ulaştı ve sonrasında sabit kaldı. Bu da tek dozda bağışıklık sağlama anlamına geliyor” dedi.

Aynı zamanda tek doz olarak kullanılması planlanan aşının, 2 ila 8 derece sıcaklıkta saklanabildiği belirtildi. Aşının diğer fazlarda da başarılı sonuç vermesi halinde 6 ay sonra kullanıma hazır olması bekleniyor. Aşının tüm fazları başarıyla geçip onay alması halinde ise yılda 100 milyon doz üretilebileceği açıklandı.

İTALYA’DA 191 BİN 11 KİŞİ AŞILANDI
İtalya’da açıklanan son verilere göre, aşılama kampanyasının başlamasından bu yana 191 bin 11 kişiye Pfizer-Biontech tarafından geliştirilen aşının vurulduğunu aktarıldı. Aşıların 166 bin 364’ü sağlık çalışanlarına, 9 bin 783’ü ise huzurevi sakinlerine uygulandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...