Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Eylül 2021 08:09

Japonya’dan koronavirüs ilacına onay

Japonya, hafif semptom gösteren koronavirüsm hastalarının tedavisi için "sotrovimab" ilacının kullanımı onayladı.

Japonya’dan koronavirüs ilacına onay
Japonya,koronavirüs

Japonya’da koronavirüs ile mücadele kapsamında 19 eyalette uygulanan olağanüstü halin kaldırılması onayladı. İşletmelerin çalışma saatleri sınırlamalarının "kademeli olarak" kolaylaştırılacağını kaydeden Nişimura, sınırlamalara uyanlara ekonomik yardımın süreceğini belirtti. Başkent bölgesinde en son OHAL ilanı Tokyo 2020 Olimpiyatları başlamasından önce 12 Temmuz'da yürürlüğe girdi. OHAL'in Tokyo dahil 19 eyalette kaldırılmasının akabinde, Nisan 2021 sonrası ülke geneli ilk kez OHAL'siz döneme girilecek.

HAFİF BELİRTİLERDE KULLANILACAK

Öte yandan koronavirüs ile mücadele de çalışmalarına devam eden Japonya’da Sağlık Bakanlığı uzman heyeti, İngiliz ilaç firması GlaxoSmithKline üretimi "sotrovimab" ilacının etkisi ve güvenliğini inceledi. Heyetin tavsiye kararı sonrasında Bakanlık, "sotrovimab" ilacının hafif semptom gösteren Kovid-19 hastalarının tedavisinde kullanılmasına yeşil ışık yaktı. Kovid-19'u etkisizleştiren antikor içerdiği bilinen ve damar içinden uygulanan "sotrovimab" oksijen desteğine ihtiyaç duymayan hastaların tedavisinde kullanılacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...