Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ağustos 2018 11:36

Kabak Diyeti nasıl yapılır, Kabak diyeti yorumları ve Kabak detoksu nasıl yapılır

Hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenler için hazırlanan kabak diyeti rejim yapanlar için ideal bir besin kaynağıdır. Kabak diyeti sayesinde kilo verebilirsiniz. Meyveleri bol lifli bir bitki olan kabak, bağırsakları tembel olanlar için tercih edilmesi gereken yiyeceklerdendir. Kabak diyeti yorumları ve kabak detoksu nasıl yapılır sorularına haberimizden cevap bulabilirsiniz..

Kabak Diyeti nasıl yapılır, Kabak diyeti yorumları ve Kabak detoksu nasıl yapılır
kabak diyeti nasıl yapılır,kabak detoksu,kabak detoksu nasıl yapılırı

Meyveleri bol lifli bir bitki olan kabak, bağırsakları tembel olanlar için tercih edilmesi gereken yiyeceklerdendir. Kabak potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Kabak bedeni temizler, sinirleri yatıştırır. Besin değerinin kaybolmaması için kabağı buğuda pişirmek önerilir. Kabak çiğ olarak rendelenip salatalara da katılabilir.

KABAK DİYETİ NASIL YAPILIR VE KABAK DİYETİ TARİFİ

1.Gün

Kahvaltı:

Limon suyu serpilmiş kabak ve havuç salatası, bir dilim kepekli ekmek

Öğle yemeği:

Kabak sebze çorbası (kabak, biber, havuç, kereviz, soğan, patates, brokoli, ıspanak ve bitkisel yağdan oluşan)

Akşam yemeği:

Fırında pişmiş kabak

2.Gün

Kahvaltı:

Bir dilim tam tahıllı kepekli ekmek ve kabak salatası

Öğle yemeği:

Sebze çorbası ve kabak püresi,

Akşam yemeği:

tarçın serpişmiş haşlama kabak

Ispanak Diyeti İle 3 Günde 5 Kilo Diyet Listesi Tıklayınız

3.Gün

Kahvaltı:

Tahıl (pirinç, darı veya yulaf) ile kabak püresi

Öğle yemeği:

 Tam buğday unu ile kabaktan yapılmış kek ve kabak çorbası

Akşam yemeği:

Kabak salatası, iki dilim tost ekmeği ve ananas

Havuç Diyeti 3 Günde 3 Kilo Diyet Listesi Tıklayınız

4.Gün

Kahvaltı

Bir dilim tam tahıllı kepekli ekmek ve kabak salatası

Öğle Yemeği

Güveçte kabak, sebze ve mantar

Akşam yemeği:

Kabak ve elma salatası

Kabak detoksu nasıl yapılır ve kabak detoksunun faydaları nelerdir?

Kabak detoksu hızlı bir şekilde kilo verdirir

Kabağın içerisindeki yağ miktarının az olması, kalorisinin eser miktarda olması kilo vermeyi kolaylaştırmasının en önemli nedenlerinden birisidir. Kilo vermek isteyenler hiç düşünmeden kabak detoksu uygulayabilirler.

Kabak detoksu kanseri önler

Kabak içerisinde bulunan antioksidanlar ve beta karoteni sayesinde vücuttaki serbest radikallere karşı savaşmaktadır.  Aynı zamanda kabak detoksu içeçeğinde yer alan yeşil kabak yüksek miktarda C vitamini içermesi sayesinde ağız ve akciğer kanserini de önlemektedir.

Kabak detoksu Kemikleri güçlendirir

Kabak içerisinde bol miktarda kalsiyum, K vitamini ve magnezyum bulundurur. Kabağın içerisinde yer alan bu vitamin ve mineraller,  hem eklem sorunlarının çözülmesine yardımcı olur hem de kemik gelişimi açısından oldukça önemlidir.

Kabak detoksu Kolon Sağlığını Korur

Lifleri bol miktarda içeren kabak, kolon sağlığını korur. Vücutta toksinlerin atılmasına yardımcı olarak kabızlığın önlenmesini sağlar.

KABAK DİYETİ YORUMLARI!

Zeynep

BU TARİF SADECE 1 ÖĞÜN TARİFİ Mİ? YOKSA 2 ÖĞÜNE Mİ BÖLÜNÜYOR…

 Yeliz
1 öğün

Sündüz
Bir ayda 4 k 200 gr spora diyete devam ????????

Tuğba
ben denedim gerçekten muhteşem ve 3kg verdim.Teşekkurler

İsmhnkrlk

Bu süre içerisinde ne kadar su içiyoruz

 Yeliz
2-3 lt

Esma
biz hazir yogurt yiyemiyoruz ev yogurdu oksa sıkıntı olur mu

Esma
bende baslayacagim insallah bende kilo verebilirim tesekkur ederim tarif icin peki sarmisak koyabiliyormuyuz

Endam
bugün başladım bakalım sonucları yazarim????

Özlem
sonuç aldınız mı acaba ?

Endam
1.5 kg verdim özlem hanım

Endam
sarımsakta koydum dereotu koymadım

hilal
Iyi gunler dere otu koymasak olurmu

Zöhre
sarimsakta koyabilirmiyiz yogurda ?

Fadime
Hepiniz kilo değil su verdiğinizi biliyorsunuz, ve yine hepinizin vücudu kıtlık olarak algılayıp vücuda giren her şeyi depo etmeye çalışacak bu 3 günden sonra. Ne diyeyim Türk halkının cahilliği , bunlarla uğraşıcağınıza boğazınızı tutun hamurişi yemeyin sağlıklı beslenin ve hareketli bir yaşamınız olsun bakalım böyle aptal diyetler yapacak mısınız. Allah size de o diyetisyenlere de akıl fikir versin

Yeliz
Hanımefendi, bu bir detoks zaten diyet değil, diyet diye iddia eden olmadı. Detoksta su atmaya yarar zaten, engin bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. İnsanların hevesini kırmayın, olumlu olun, inanın bana çok daha mutlu bir insan olursunuz ????

Ayşe
Ama son gün halsizlik ve baş ağrısı oldu haliyle. Ben memnun kaldım, şimdi normal diyete devam

3 günlük kabak detoksu nasıl yapılır?

3 günlük Kabak detoksunu yaparken tüketilmesi ve tüketilmemesi gereken yiyeceklere dikkat etmeniz gerekmektedir. Kabak detoksu sırasında ne tüketilmeli, ne tüketilmemeli sorusunun cevaplarını açıklıyoruz.

Kabak detoksunda vücudunuzun sağlıklı kalması için ihtiyaç duyduğu vitaminleri, mineralleri ve diğer besin maddelerini almış olursunuz. Doğru besinleri aldığınızdan emin olmak için farklı bir ürün kombinasyonundan mutlaka emin olmanız gerektiğini unutmayın ve detoksunuza dahil edebileceğiniz diğer yiyecekleri dikkatli seçin. 3 günlük kabak detoksu sırasında ne yiyeceğinizi bilmiyorsanız aşağıda vermiş olduğumuz bilgilere göz atabilirsiniz.

Fasulye, siyah fasulye, elma, soya fasulyesi, yaban mersini ve enginar gibi yiyecekler tüketin. çünkü bu yiyecekler günlük lif ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Havuç, muz, lima fasulyesi, pişmiş yeşillik ve tatlı patateslerden potasyum almaya çalışın.
Kivi, çilek, lahana, karnabahar, domates, portakal, Brüksel lahanası, mango ve biber biber gibi C vitamini bol olan besinler tüketin.

Pişmiş ıspanak, kavun, kuşkonmaz, portakal tüketin. Bu besinler folat minerali açısından zengindir.

Kabak detoksu nasıl yapılır?

Kabak detoksunun yapımı oldukça basittir. Kabak detoksunda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta verilen malzemelerin ölçüleridir. Malzeme listesindeki ölçülere dikkat ederek kabak detoksunu sağlıklı bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Tüm malzemeleri bir karıştırıcıda birleştirin ve sıvılaşana kadar karıştırın. Gerekirse baharatlandırın. Hazır olduğunda servis edebilirsiniz.

Kabak Detoksu 3-5 Kilo Garantili

Kabak Detoksu 3-5 Kilo Garantili Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy kabak
  • 2 yemek kaşığı yağsız yoğurt
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • 2 adet ceviz içi
  • Baharat

Kabak Detoksu 3-5 Kilo Garantili Tarifi Yapılışı

  • Kabakları yıkayıp kabuklarıyla rendeleyin.
  • Yağsız tavada 5 dk soteleyin.
  • Dilediğiniz baharatları ekleyin, soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra yoğurdu ve dereotunu ve cevizi ekleyin.
  • 3 gün bu şekilde besleniyoruz.
  • Bir hafta ara verip tekrarlayabilirsiniz ama dinlendiğiniz hafta yeme içmeye dikkat edin, hamur işi ve tatlılardan uzak durun

3 GÜNDE 3-5 KG ZAYIFLATAN DETOKS

  1. Sabah; 2 haşlanmış yumurta, 1 dilim beyaz peynir, maydanoz
  2. Öğlen; kabak deroxu
  3. İkindi; 2 orta boy meyve
  4. Akşam; kabak detoxu
  5. Şekersiz çay ve kahve sınırsız

3 günlük kabak detoksu ile hem kilolalarınından arınabilirsiniz, hem de yaza sağlıklı bir şekilde hazırlanabailirsiniz. Bağırsak kanalındaki parazitik enfeksiyonlar vücudun besinleri emebilme yeteneğini bozar. Tenyalar gibi parazitler, besinleri çalarak vücuda zarar verir ve sağlıklı sindirimi sürdürme kabiliyetimizi büyük ölçüde azaltır. Kabak detoksu da bu durumun gerçekleşmesine engel olarak bağırsakların daha iyi çalışmasına yardımcı olur.

Kabak detoksu bahar mevsiminde yetişen kabaklar ile yapılabilen, oldukça sağlıklı bir detoks tarifidir. Ancak kabak detoksunun nasıl yapılabileceğini bilmiyorsanız ve kabak detoksu nasıl yapılır diye soruyorsanız işte kabak detoksu tarifimiz.

Kabak detoksu malzemeleri

Malzemeler:

  • 3/4 fincan kabak püresi
  • 1/4 olgun avokado
  • 2 büyük avuç taze ıspanak
  • 1/2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/4 çay kaşığı toz zencefil
  • 1/8 çay kaşığı karanfil
  • 1/2 tatlı kaşığı vanilya
  • 1/2 bardak su veya badem sütü
  • 2 avuç buz

Kabağın Sağlığa Faydaları

Kabağın içerdiği vitamin, mineral ve besinlerin sağlık açısından birçok faydası vardır. Kabak kilo vermek isteyenler için tercih edilen besinlerin başında gelir çünkü zayıflamayı kolaylaştırır. Kalp sağlığına faydalı olan kabak, kanseri önleyici özelliği vardır. Kabak göz sağlığını korurken sindirim sistemine iyi gelir özellikle prostat kanserinin engellenmesine yardımcı olabilir. Şimdi kabağın faydalarına detaylı olarak bakalım.

Kalp Sağlığını Korur: Az miktarda yağ içeren kabak, neredeyse kolesterol içermediğinden dolayı kalp sağlığı için faydalıdır. Bunun yanında kalp krizi, felç gibi ciddi sağlık sorunlarına yakalanma riskini düşüren magnezyum içerir. Potasyum, magnezyum ve C vitamini içermesi yüksek kan basıncı seviyesini sağlıklı düzeylerde tutmasına yardımcı olur.

Zayıflamayı Kolaylaştırır: İçerdiği yağın düşük seviyede olması, kalorisinin az olması kabağın kilo vermeyi kolaylaştırmasına yardımcı oluyor. Kilo vermek isteyenler hic düşünmeden diyetlerine kabağı alabilirler.

Kabak Kanseri Önler: Kabak, serbest radikalleri önleyen antioksidanlar açısından zengindir. Beta karoteni içermesi kansere neden olan kimyasal kirlenmenin bünyede oluşmasına izin vermez. C vitamini içerdiği için ağız ve akciğer kanserini engelleyebilir.

Kemik Sağlığını Kabak Korur: Kabak, omurganın mineral yoğunluğunu arttırarak kemik sağlığının korunmasına katkıda bulunur. Kabağın içerdiği magnezyum aynı zamanda eklem sorunlarına yakalanma riskini azaltmaktadır. Kabakta bulunan demir, çinko, fosfor gibi mineraller bir kemik hastalığı olan osteoporoza karşı koruma sağlar.

Göz Sağlığını Korur: Kabak, beta karoten ve luteini yüksek miktarda içerir. Lutein, körlüğe yol açan katarakt ve makula dejenerasyonu gibi göz hastalıklarını önlemede önemli rol oynar. Bir fincan kabak, yaklaşık 135 miligram beta karoten ve 2400 mikrogram lutein içerir.

Kolon Sağlığını Korur: Lifleri bol miktarda içeren kabak, kolon sağlığını korur. Vücutta toksinlerin atılmasına yardımcı olarak kabızlığın önlenmesini sağlar.

Prostata Faydalıdır: Kabak, iyi huylu prostat hipertrofisi ya da BPH olarak adlandırılan bir durum olan semptomlarının hafifletilmesinde etkilidir. Bu hastalık idrar ve cinsel fonksiyonların sağlıklı şekilde devam etmesini engeller.

PMS Sorunlarını Azaltır: Manganez açısından zengin olan kabak, özellikle kadınlarda stresten kaynaklanan kramp ağrılarının hafiflemesini sağlar. Özellikle bal kabağı tüketimi magnezyum alımını arttırarak ruh ve stresten kaynaklanan kas kramplarının azalmasına yardımcı olur.

Bağışıklığı Arttırır: C vitamini açısından zengin olduğu için soğuk algınlıkları ve alerjilere karşı bağışıklığı arttırır. Sindirim sistemi için faydalı olan lifler açısından zengin olduğundan dolayı sindirim sistemi sağlığını korur.

Kabağın Diğer Faydaları

  1.     A vitamini ve beta karoten içerdiğinden dolayı etkili antioksidan özelliği olan kabak, cilt sağlığını korur.
  2.     Zararlı UV ışınlarının cilde verdiği zararları giderebilir.
  3.     Kabak, serbest radikallerle savaşarak cildin yaşlanmasını yavaşlatır, yaşlanmadan kaynaklanan çizgilere engel olur.
  4.     Kabak aynı zamanda saç sağlığı için faydalıdır, kepek sorununu giderir, saç dökülmesine engel olabilir, toksinleri temizleyerek saç sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırır.
  5.     Kabak saç kırılmalarını önleyebilir.
  6.     Potasyum açısından zengin olan kabak, sıvılarda mineral dengesini korur, kaslara enerji sağlar.
  7.     Manganez açısından zengin olduğundan dolayı yağ ve glikoz seviyesinin dengelenmesine yardımcı olur.
  8.     Yüksek kan basıncını sorunlarını giderebilir, kan inceltici etkisinden dolayı kabak kalp sağlığına katkıda bulunur.
  9.     Kabak çekirdeği yüksek besin değeri içerir, özellikle beyin sağlığının korunmasına yardımcı olur.
  10.     Kabak çekirdeği aynı zamanda sindirim sistemi sağlığının korunmasına yardımcı olan besinler içerir.
  11.     Kabak çekirdeği yağı, kolesterole iyi gelir. Kabak çekirdeği yağının içerdiği besinler hücre sağlığını korur.
  12.     Kabak çekirdeği yağının diğer faydası uykusuzluk sorunlarını gideriyor olmasıdır.
  13.     Etkili antioksidan olduğundan dolayı kabak çekirdeği yağı şişkinliği azaltır, bağırsakları temizler.
  14.     Kabak çekirdeği yağı saç bakımında da yaygın olarak kullanılır, saçları temizler.
  15.     Kabak çekirdeği yağı aynı zamanda cilt sağlığına faydalıdır, cilt sağlığını korur.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...