Tgrt Haber
16 Ekim 2021 15:07

Kabus güçlenerek döndü! Hızla yayılıyor! Sonuç negatif semptomları pozitif

Dünya koronavirüsle mücadele etmeye çalışırken kışın gelmesiyle birlikte yeni salgınlar da yayılıyor. Uzmanlara göre grip vakaları güçlenerek aramıza döndü, 15 ila 44 yaş arasında hızla yayılıyor. Hastaların koronavirüs testleri negatif çıksa bile semptomları koronavirüs kadar ağır.

Kabus güçlenerek döndü! Hızla yayılıyor! Sonuç negatif semptomları pozitif
Coronavirüs,Grip,Süper girp

Dünyada koronavirüsle mücadele ediyor. Aynı zamanda kışın gelmesiyle birlikte yeni salgınlar da kapıda. Uzmanlara göre geçen yıl çok az görülen grip vakaları güçlenerek aramıza döndü. Geçtiğimiz yıl sosyal mesafe, maske ve el dezenfektanı gibi önlemler nedeniyle grip vakalarının düşmesine neden olmuştu. Avrupa’da şiddetli soğuk algınlığına benzer bir hastalık, 15 ila 44 yaş arasında hızla yayılıyor. 

GRİP KARŞISINDA ZAYIFIZ 

Süper grip olarak tanımlanan grip benzeri soğuk algınlığı hakkında çok sayıda şikayet görüldü. Doktorlar PCR testlerinin negatif olmasına rağmen Kovid benzeri semptomlar tanımlayan hastalarda artış olduğunu bildirdi. Soğuk algınlığı ve grip, öksürük veya nefes almada zorluk ile ilgili şikayetler özellikle İngiltere’de artış gösterdi. 
Kovid kısıtlamaları, insanların soğuk algınlığına duyarlılığını arttırmış olabilir. Buna "bağışıklık borcu" deniliyor. Bu, normal düzeyde virüs ve bakteriye maruz kalmamış kişilerin bir virüsle temas ettiğinde enfeksiyonlarda bir artış yaşadığında ortaya çıkıyor. Cardiff Üniversitesi'nden Prof. Ronald Eccles, şu anda dolaşan “süper girp”in solunum sinsityal virüsü (RSV) olduğuna inanıyor. 

DURDURMAK NEREDEYSE İMKANSIZ 

RSV ile ilgili sorunlardan biri, oldukça bulaşıcı olması. Öksürme ve hapşırma yoluyla bulaşıyor. Koronavirüsten farklı olarak eller ve yüzeyler yoluyla da yayılır. Bu, virüsün sınıflardaki çocuklar arasında yayılmasını durdurmanın neredeyse imkansız olduğu anlamına geliyor. "Süper grip" hastaları sinüs ve göğüs enfeksiyonları, öksürük, boğaz ağrısı, yorgunluk ve tat ve koku kaybı gibi belirtiler gösteriyor.  Çoğu vaka ağrı kesici ve dinlenme youluyla tedavi edilebiliyor. 

Prof Eccles, aylarca süren karantinanın soğuk algınlığına neden olan virüslere karşı bağışıklığımızı azalttığını söyledi. Uzmanlar belirti gösteren insanlara "Özellikle çok sayıda insanla düzenli olarak temas halinde olduğunuz bir görevdeyseniz Kovid testi yaptırmanız önemlidir" dedi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...