Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Haziran 2022 15:54 - Güncelleme : 08 Haziran 2022 14:06

Kanser hastalığında müthiş gelişme: İlk kez tüm hastalar iyileşti 

Bilim insanları bile deney sonuçlarını görünce şok geçirdi. Kanser hastalarına verilen bir ilaç, ilk kez tüm hastaların iyileşmesiyle sonuçlandı. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Euro News
Her doz 11 bin dolara mal oldu.
Kanser ilacı
Her doz 11 bin dolara mal oldu.

Çağımızın en ölümcül hastalıklarından biri olan kanserle ilgili bilim insanlarını bile şoke eden bir gelişme yaşandı. New England Journal of Medicine'de yayınlanan bir yazıda ilaç şirketi GlaxoSmithKline ile Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezi işbirliği ile yapılan bir deneyde tüm kanser hastaları iyileşti.  

Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezinden Dr.Luis A. Diaz Jr. Bu denli bir sonuca ulaşan başka hiçbir çalışma bilmediğini söyleyerek “Bu durumun kanser tarihinde ilk kez gerçekleştiğine inanıyorum” dedi. San Francisco'daki California Üniversitesi'nde kolorektal kanser uzmanı olan ve araştırmaya dahil olmayan Dr. Alan P. Venook da bunun bir ilk olduğunu açıkladı. 

YAN ETKİSİ YOK 

Deney katılan hastaların hiçbirinin daha fazla tedaviye ihtiyacı kalmadı. İlacın görülmüş herhangi bir yan etkisi bulunamadı. Dr. Venook, başka bir sürprizin de hastaların hiçbirinde klinik olarak önemli komplikasyonları olmaması olduğunu ekledi.

İlaç altı ay boyunca her üç haftada bir verildi ve doz başına yaklaşık 11 bin dolara mal oldu.

İlaç kanser hücrelerinin maskesini kaldırarak bağışıklık sisteminin onları tanımlamasına ve yok etmesini sağlıyor. Dr. Diaz, "Tüm standart sağlık sistemi ve sektör bu durumda hep ameliyatı adres gösteriyor" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Euro News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...