Tgrt Haber
26 Haziran 2021 14:18

Kansere ışık tutacak test: 50'den fazla kanseri tespit ediyor

Bilim insanları, kan örneğinden 50’den fazla kanser tipini ve kanserin kaynağını tespit eden testin umut vadeden sonuçlarını açıkladı.

Kansere ışık tutacak test: 50'den fazla kanseri tespit ediyor
kanser,kanser testi,sağlık,kan testi

İngiltere ulusal sağlık hizmetlerinin pilot uygulama yaptığı kan testinin sonuçları umut vadediyor. Bilim insanları, 50 kanser türünü doğru tespit eden kan testinin analizini yaptı.

Kan testi üzerinde yaptıkları ‘doğrulama analiz çalışmasının piyasaya sürülecek doğrulukta kanda kanser tipini ve kaynağını ‘belirti ortaya çıkmadan önce’ tespit ettiği belirtildi.

2 bin 823 kanser hastası ve 1254 kanser olmayan toplamda 4 bin 77 kişinin testi analiz çalışmasında,  incelendi. MCED testinin özgüllük, duyarlılık ve tahmin doğruluğu test edildi.

Kanser hastalarında genel doğruluğunun yüzde 88.7 olduğu belirtilen. MCED testinin, özgüllük değerinde kanser sinyali tespiti için yüzde 99.5 sonuç verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...