Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Temmuz 2021 07:06

Kara mantar Denizli’de görüldü

Hindistan’da sık rastlanan ‘kara mantar hastalığı’ teşhisi konulan Hanım Türkmen, başarılı geçen ameliyat sonrası sağlığına kavuştu

Kara mantar Denizli’de görüldü
kara mantar,denizli,sağlık,koronavirüs

Antalya’da burun mantarından dolayı son iki senede üç kere ameliyat geçiren 74 yaşındaki Hanım Türkmen, yutkunma güçlüğü, burun tıkanıklığı ve kuruluk hissi şikâyetleriyle hastaneye başvurdu. Burada kulak burun boğaz hastalıkları ve odyoloji uzmanı Opr. Dr. Tuna Kenar’a muayene olan hastanın burnunun içinde yoğun şekilde mantar enfeksiyonu olduğu görüldü.

HASTALIK BEYNE KADAR İLERLEMİŞ

Yapılan tetkikler sonrası burundaki mantar hastalığının beyin sınırlarına kadar ilerlediğini fark eden Dr. Kenar, hayati tehlikesi bulunan hastayı ameliyata aldı. Başarılı bir ameliyat gerçekleştirilen hasta sağlığına kavuşturuldu.

Kara mantar Denizli’de görüldü

Dr. Kenar “Bu hastalık; son zamanlarda Hindistan’da koronovirüs vakalarının artmasıyla bağışıklığı düşük kişilerde görülen ve 5 binden fazla kişinin gözlerini kaybetmesine yol açan ‘kara mantar hastalığı.’ Biz hastamızın hızlıca ameliyatını gerçekleştirdik, ardından gerekli ve uygun ilaçlarla destekleyerek ameliyatının beşinci gününde taburcu ediyoruz” açıklamasında bulundu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...