Tgrt Haber
05 Ağustos 2021 13:07

Karabük'te karantina kararı: Bazı evlere giriş çıkışlar yasaklandı

Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Karabük'te, pozitif vaka sayılarındaki artış ek tedbirleri de beraberinde getirdi.

Karabük'te karantina kararı: Bazı evlere giriş çıkışlar yasaklandı
koronavirüs,karabük,karantina

Bir yılı aşkın süredir mücadele içinde olduğumuz yeni tip koronavirüs salgınında vaka sayılarının yeniden yükselişe geçmesiyle bazı bölgelerde tedbirlerin sıklaştırılmasına karar verildi. Karabük'ün Eflani ilçesinde de birden fazla poizitf vaka görülen evlerde karantina uygulamasına geçildi.

İlçeye merkezine bağlı Çelebiler Mahallesi ve Osmanlar köyünde bazı evlerde Kovid-19 pozitif vakaları tespit edilmesi üzerine yetkililer harekete geçti. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Kovid-19 enfeksiyonunun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla pozitif ve temaslı vakaların bulunduğu evlerde karantina kararı aldı.

Karabük'te karantina kararı: Bazı evlere giriş çıkışlar yasaklandı

Alınan kararda, "Vakaların çok sayıda temaslarının bulunması nedeniyle 04.08.2021 tarihi saat 00.00 itibariyle ikinci bir emre kadar karantina uygulanmasına, Acil sağlık sebepleri dışında giriş çıkışlara müsaade edilmemesine karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

4 AĞUSTOS KORONAVİRÜS VERİLERİ

4 Ağustos tarihinde, Sağlık Bakanlığının resmi Kovid-19 sağlık sitesinde açıklanan verilere göre, 24 saat içinde, 26 bin 822 poizitf vaka tespit edildi.122 can kaybı yaşanırken iyileşenlerin sayısı ise 6 bin 96 olarak kaydedildi.

Karabük'te karantina kararı: Bazı evlere giriş çıkışlar yasaklandı

Kovid-19 vaka ve vefat sayılarının yer aldığı tabloyu kişisel Twitter hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Vaka sayıları sınır kabul ettiğimiz 20 bin sınırının çok üzerinde. Vaka sayılarını bu sınırın altına indirmek elimizde. Aşınızı olun, kalabalıklardan uzak durun." ifadelerine yer verdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...