Tgrt Haber
06 Temmuz 2021 10:41

Kayseri'de açıldı, dünya ile yarışıyor: KANKA şifa dağıtacak

Sağlık hizmetinde ve turizminde Avrupa ve ABD ile yarışan Türkiye, kanser hastası çocukların tedavisinde ve kemik iliği naklinde de önde. Kayseri de açılan KANKA Çocuk Hematoloji Onkoloji Hastanesi, Türkiye’nin en büyük ve yurt dışından JACIE akreditasyonu alan ilk ve tek çocuk kemik iliği nakli hastanesi olma özelliği taşıyor.

Kayseri'de açıldı, dünya ile yarışıyor: KANKA şifa dağıtacak
Avrupa,Amerika,kanser,,kayseri,,ilik nakli,,lösemi,,kök hücre,

TGRT HABER

Türkiye’nin en büyük çocuk kemik iliği nakli ve kök hücre tedavi merkezine sahip KANKA Çocuk Hematoloji Onkoloji Hastanesi açıldı. KANKA Kansere Karşı Birlikte Derneği tarafından Kayserili iş insanları ve hayırseverlerin bağışları ile tamamlanan hastane, Avrupa'da ve ABD’deki Çocuk Hematoloji-Onkoloji ve Kemik İliği Nakli Hastaneleri ile yarışıyor. Hastane geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin telefonla katılmasıyla açılışı gerçekleşmişti.

80 MİLYON TL’LİK DESTEKLE YAPILDI

Kansere Karşı Birlik Derneği Başkanı Prof. Dr. Musa Karakürkçü, “Hastane derneğimiz tarafından iş insanları ve hayırseverlerden alınan destekle tamamlandı ve Erciyes Üniversitesi’ne devredilecek. Bu hastane Türkiye’nin yaşanan sorunlar karşısında tek yürek olmasının güzel bir örneğidir. Covid-19 gibi maddi manevi zorlu bir dönemde bile iş insanları desteklerini vermeye devam ettiler. 80 milyon TL miktarında bir destek aldık. Türkiye’ye çocuk kanserleri tedavisi alanında dünyadaki diğer örnekleriyle yarışacak bir hastane kazandırdık.” dedi.  

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ, DÜNYA İLE YARIŞIYOR

Erciyes Üniversitesi bünyesinde yer alacak olan hastane, Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine de hizmet verecek. Sağlık turizmi açısından önemli bir yere sahip olan hastanede Kemik İliği Nakli Merkezi, Talasemi hemoglobinopati Merkezi, Hemofili Merkezi ve Ayaktan Tedavi Merkezi bulunuyor. Hastane, 61 hasta odası ve 44 ayaktan tedavi odası ile birlikte toplam 105 çocuk hematoloji onkoloji ve kemik iliği nakli hastasına aynı anda hizmet verecek. Ayrıca nötropenik hastalar için kemoterapi odası, talasemi ve hemofili hastaları için ayrı merkezlerin yer aldığı hastanede çocuk oyun alanları, tiyatro merkezleri ve aile evleri bulunuyor.

NAKİLLER DÜNYA STANDARTLARINDA

Kemik İliği Nakli Merkezi, çocuk kemik iliği nakilleri için JACIE (Joint Accreditations Comittee of ISCT and EBMT) akreditasyonu almış ilk ve tek merkez olması açısından büyük önem taşıyor. Nakiller, Avrupa ve Amerika’dakilerle aynı kalitede gerçekleşiyor. Hastane, sağlık turizminde açısından büyük bir öneme sahip. Ayrıca ileride gen tedavileri ve CAR T hücre tedavileri için aday bir merkez konumunda.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...