Tgrt Haber
19 May 2022 15:15 - Güncelleme : 19 May 2022 16:28

Çikolatadan vazgeçemeyen migren hastalarına uzmanlardan şifa deposu bir alternatif: Keçiboynuzu

Keçiboynuzu bezelye kabuğuna benzeyen meyveye sahiptir. Keçiboynuzu çikolatanın tatlı ve sağlıklı bir alternatifidir. Faydaları ile uzmanların ağzından düşmeyen keçiboynuzu içerdiği kalsiyum, potasyum ve lif nedeniyle bağışıklıktan kansere kadar dertlerin devasıdır.

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Çikolatadan vazgeçemeyen migren hastalarına uzmanlardan şifa deposu bir alternatif: Keçiboynuzu
keçiboynuzu,çikolata,migren

Migreni tetikleniyor diye çikolatadan vazgeçmek zorunda kalan hastalara uzmanlardan keçiboynuzu müjdesi geldi. Kakaoya göre iki kat daha fazla kalsiyum içeren keçiboynuzu hem lezzeti hem şifasıyla dolabınızdan eksik olmayacak. 

TANSİYONU ÖNLER 

Diyetinize keçiboynuzu eklemek sağlık açısından sizi bir sonraki adıma taşıyabilir. Keçiboynuzu doğal olarak lif bakımından yüksek olduğundan ve kafein içermediğinden, yüksek tansiyonu olan kişiler için idealdir. 

MİGRENİ TETİKLEMEYEN ÇİKOLATA 

Migren hastaları bağ ağrısı korkusundan çikolatadan uzak durur. Tatlı ve kakao ihtiyacını karşılamak isteyenlere uzmanlardan keçiboynuzu tavsiyesi geldi. Keçiboynuzu karamele benzeyen tadıyla yiyenleri hayran bırakırken bağışıklığı artırır. 

Çikolatadan vazgeçemeyen migren hastalarına uzmanlardan şifa deposu bir alternatif: Keçiboynuzu

DİYET LİSTESİNDE İLK SIRADA: KEÇİBOYNUZU 

Keçiboynuzu düşük şeker ve yağ içeriği, kilo vermek isteyen insanlar için harika bir diyet ilavesi veya çikolata ikamesi yapar.

KANSERE KARŞI MÜCADELEDE YARDIMCI 

Keçiboynuzunun bir diğer faydası ise antioksidan içeriğinin kanser gibi zararlı hücrelerle savaşmasıdır. Bu nedenle uzmanlar kanser hastalarının düzenli ve önerilen miktarda keçiboynuzu tüketmesini tavsiye eder. 

CİLT VE GÖZ SAĞLIĞI İÇİN 1 NUMARA 

Keçiboynuzu içerdiği A ve B-2 vitaminleri nedeniyle cilt ve göz sağlığı açısından faydalıdır. A vitamini cildin doğal kolajen üretimini destekler. Özellikle A vitamini cildi gençleştirici ve cilt kırışıklığı, lekeleri yok edici özelliğe sahiptir.

KEÇİBOYNUZUNDA HANGİ MİNERAL VE VİTAMİNLER BULUNUR? 

Keçiboynuzu faydalarını duyanlar içerisinde hangi vitamin ve faydaların bulunduğunu merak ediyor. Keçiboynuzunda; bakır, kalsiyum, manganez, potasyum, magnezyum, çinko, selenyum minerallerini içerir. Aynı zamanda keçiboynuzu; A, B-2, B-3, B-6 vitaminlerini içerir. 

Keçiboynuzu glüten veya kafein içermediğinden, bu bileşenlere duyarlı veya alerjisi olan kişiler için uygun bir seçimdir. Keçiboynuzu tozu ise kakaonun migren gibi uyarıcı etkilerinden kaçınmak veya belirli tariflerdeki şeker miktarını azaltmak isteyenler için idealdir.

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...