2022-05-28 14:15:23 | Son Güncelleme : 2022-05-28 14:33:46

Herkesin korkulu rüyası saçta kepek oluşumuna son! İbn-i Sina bin yıl öncesinden önerdi: Üstelik hem ucuz hem doğal yöntem

Saçlarınızda oluşan kepeklerden bir türlü kurtulamıyor ve bu durum canınızı sıkıyorsa artık üzülmeye son! Saç derisinde oluşan kepeklenme ve saç dökülmeleriyle başı dertte olanlara şifa gibi gelecek muhteşem bir öneriyle karşınızdayız. Tıbbın Babası İbn-i Sina'nın saç sağlığına dair önerisiyle muhteşem saçlara ve sağlıklı bir saç derisine sahip olmak artık mümkün. İşte İbn-i Sina bin yıl öncesinden önerdiği, üstelik hem ucuz hem doğal yöntemle kepeklenmeye son verecek bitkisel yağların saç sağlığına etkileri…

Herkesin korkulu rüyası saçta kepek oluşumuna son! İbn-i Sina bin yıl öncesinden önerdi: Üstelik hem ucuz hem doğal yöntem
fotoğrafı büyüt
Fotoğrafı Paylaş

Saç sağlığı herkes için oldukça önemli bir mevzu. Sağlıklı ve güzel görünen saçlara sahip olmak herkesin hayalli. Sağlıklı bir saça sahip olmanın ilk kuralı ise saçlardaki kepekleri yok etmek. Kepeklenme zamanla saç dökülmesinin en büyük nedeni haline geliyor. Bir türlü kepekten kurtulamayanlar içinİbn-i Sina'nın muhteşem önerisiyle muhteşem bir sonuç elde edeceksiniz. Sağlık için verdiği önerileriyle adeta şaşkınlık veren İbn-i Sina bin yıl öncesinden sağlıklı yaşamın şifrelerini vermiş. Saçta oluşan kepek, kırılma, yıpranma ve saç dökülmesine son verecek İbn-i Sina'nın önerdiği yağlarla harikalara şahit olun!

İBN-İ SİNA'NIN SAÇ İÇİN ÖNERDİĞİ YAĞLAR

  • Çemen otu yağı kepeklenmeye karşı etki gösterir
  • Mersin ve kostus yağı saç tellerini kuvvetlendirir
  • Defne yağı saçkıranda kullanılır

 

ÇEMEN OTU YAĞININ SAÇA FAYDALARI NELERDİR?

İbn-i Sina'nın bin yıl öncesinden sağlıklı saçlara sahip olmak için önerdiği doğal yağlardan birisi olan çemen otu yağının faydaları saymakla bitmiyor. En eski çağlardan beri sağlıklı ve güzel saçlara sahip olmak için kullanılan yağlar kadınların güzellik sırlarının başında geliyor.

Saç dökülmesinin temel nedeni olarak saç derisinin sağlıksız olması gösterilebilir. Yeteri kadar beslenemeyen saç derisinin önce gözenekleri tıkanır sonrasında kepeklenmeye neden olur. Eğer bu durumun önüne geçilmezse nefes alamayan saç kökleri zamanla yıpranır ve saç telleri dökülmeye başlar. Saç dökülmelerinin önüne geçmek için öncelikle kepeklenmeyi durdurmak gerekir. Peki saç dökülmesinin ve kepeklenmek için ne yapmalıyım? diye soranlar için hem doğal hem de kesenize uygun olan yağlarla bu mümkün. Peki çemen otunun saç derine faydaları nelerdir? Çemen otu maskesi nasıl yapılır?

Halk arasında çok fazla bilinmeyen ancak saçları dipten uca besleyen çemen tohumu macunu kürünün düzenli olarak yapılması saç derisinde gözle görülür bir yenilenme meydana getirir. Çemen otu tohumu macunu evde kolaylıkla hazırlanabilen bir kür olup saça uygulaması da aynı şekilde oldukça kolaydır. İşte çemen otu tohumunun faydaları;

  • Saç derisindeki kan dolaşımını hızlandırır.
  • Saç derisini bakteri ve toksinlerden arındırır.
  • Kafa derisini besleyerek saç dökülmesine engel olur.
  • Saçları kalınlaştırır.
  • Saç köklerini besler ve dökülmesini azaltır.
  • Saçlar canlandırır

 

ÇEMEN OTU MACUNU NASIL HAZIRLANIR?

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı çemen tohumu
  • 1 bardak su

 

NASIL YAPILIR?

  • 1 bardak su cezve veya küçük bir tencereye konarak kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine çemen tohumları eklenir ve yumuşaması beklenir.
  • Ardından kaşıkla ezilerek iyice karıştırılır ve macun kıvamına getirilir. Hazırlanan çemen otu macunu saç derisine masaj yaparak iyice yedirerek uygulanır.
  • Takribi 30-40 dakika bekledikten sonra bol su ile durulanıp şampuanla yıkanır.
  • Daha iyi bir sonuç elde etmek için hafta 1 düzenli olarak çemen tohumu macunu kürünü uygulanması tavsiye edilir.

MERSİN YAĞI NEDİR, FAYDALARI NELERDİR? CİLT PARLATICI MERSİN YAĞI NASIL KULLANILIR?

Saç ve cilt sorunlarına faydalarıyla bilinen mersin yağı, alternatif tıp tarihinde önemli bir yere sahiptir. Alternatif tıbbın önemli şifa kaynaklarından biri olan mersin yağı, özellikle cilt problemlerini ortadan kaldırmasıyla tanınıyor. Mersin bitkisinin yapraklarından elde edilen mersin yağı, yüksek düzeyde sindirim enzimlerine sahiptir ve cilt problemlerine yardımcı olabilmektedir. Özellikle Yunanlılar, iyileşme özellikleri nedeniyle bu bitkiye oldukça saygı duymuşlardır. Peki mersin yağı nedir, nasıl kullanılır?

  • Mersin bitkisinin yaprakları, farklı şeyler için kullanılabilen zengin bir yağ üretmektedir. Okaliptüs ve çay ağacı yağı da, mersin bitkisinin ait olduğu ailenin bilinen diğer üyeleridir.
  • Antiseptik, antimikrobiyal, antiinflamatuar, dekonjestan ve sıkılaştırıcı özelliklere sahip olması nedeniyle mersin yağı çok yönlüdür ve değişik amaçlarla kullanılabilmektedir.
  • Eski ilaçlarda idrar yolu enfeksiyonları, saflaştırma, sindirim sorunları ve öksürük şurubu olarak kullanılmıştır.

MERSİN YAĞI FAYDALARI NELERDİR?

  • Mersin esansiyel yağı, dişetlerini hafifletir ve dişler üzerindeki tutunmasını güçlendirir.
  • Cildi sıklaştırır ve kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur. Diğer yandan, kan damarlarını kasılmaya teşvik ederek kanamanın durdurulmasına da destekçi olur.
  • Mersin esansiyel yağı, kötü kokuları ortadan kaldırmaya yardımcı olmaktadır.  Aynı zamanda vücut deodorantı veya parfüm olarak da kullanılabilir.
  • Alzheimer hastalığı, Parkinson hastalığı, sallanan uzuvlar, korku, baş dönmesi, kaygı ve kronik stres gibi sinir ve sinirsel bozukluklara karşı faydalı olabilen bir yağdır.
  • Yapılan araştırmalara göre, mersi özü yağı Candida ve benzeri pek çok mantar türüne karşı antifungal bir etkinlik sergilemektedir.
  • Düzenli olarak kullanıldığında hem yüzde hem de vücudun diğer bölgelerinde olan siğilleri ortadan kaldırabildiğine dair çalışmalar bulunmaktadır.
  • Mersin yağı uyumadan önce aşırı aktif ya da yoğun olan zihni rahatlatmaya yardımcı olmaktadır.
  • Mersin esansiyel yağı, antibakteriyel, mikrop öldürücü, mantar önleyici ve antiviral bir madde olduğundan enfeksiyonları engeller.

 

MERSİN YAĞI NASIL KULLANILIR?

  • Bir kase yoğurt içerisine, 5-6 damla mersin yağı damlatıp, bir yemek kaşığı toz şeker ekleyip karıştırıldığında peeling maskesi olarak kullanılabilmektedir.
  • Egzama olan bölgeye her gün sabah akşam olmak üzere iki kere damlatılarak egzamanın etkisi azaltılabilmektedir.
  • Avuç içine bir iki damla damlatarak sakinleştirici ve yatıştırıcı etkisinde faydalanılabilmektedir.
  • Dinlendirici bir uyku etkisinden yararlanmak için yastığınıza ve ya uyumadan önce odanıza birkaç damla damlatabilirsiniz.
  • Kan dindirici özelliği için kesilen ve ya kan akışı olan bölgeye 1- 2 damla damlatılabilmektedir.
  • 1 bardak ılık suya 1-2 damla mersin yağı ile boğaz enfeksiyonlarında kullanmak için gargara yapılabilmektedir.
  • 2 damla hindistan cevizi yağı ve 2 damla mersin yağı damlatılarak ayak tabanlarına masaj şeklinde uygulanabilmektedir.
  • 2 damla mersin yağını cilt bakım losyonuna karıştırarak da kullanabilirsiniz.
  • Zeytinyağı ile karıştırarak cilt sorunları giderme de kullanımı uygun görülmektedir.
  • 1 tatlı kaşığı mersin ve 1 tatlı kaşığı çay ağacı yağını karıştırıp yüz bölgesine masaj uygulayabilirsiniz.

COSTUS YAĞI NEDİR, FAYDALARI NELERDİR?

Costus yağı, bir tür deve dikeni bitkisinden elde edilir. Costus kökünden üretilen yağı ilaç yapmak için kullanılır. Costus kökü yağı, solucan enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Costus bitkisi yağı astım, öksürük, gaz ve dizanteri ve kolera gibi ağır bağırsak hastalıklarında kullanılır. Ayrıca bir tonik olarak ve sindirime yardımcı olmak için kullanılır. Yiyecek ve içeceklerde aroma maddesi olarak costus çiçeği yağı kullanılır. Sanayi alanında, costus esansiyel yağı kozmetikte fiksatif ve koku olarak kullanılır.

COSTUS YAĞI SAÇA FAYDALARI

  • Costus yağı, saç yıkama ve saç bakımı için kullanılır.
  • Saç dökülmesine bağlı sorunlardan kurtulmaya yardımcı olur.
  • Saç dökülmesini engeller.
  • Saç derisindeki kepek ve egzama sorununu tamamen ortadan kaldırır.
  • Saçları güçlendirir ve ışıltı kazandırır.

 

COSTUS YAĞI NASIL KULLANILIR?

  • Costus esansiyel yağı mutfakta bir lezzet maddesi olarak kullanılır. Ayrıca parfüm, kumaş koruma maddesi ve bir ilaç olarak kullanılabilir. Costus kök yağı, buhar damıtmasıyla elde edilir.
  • 50 ml taşıyıcı yağın için 25 damla costus esansiyel yağını ekleyin ve iyice karıştırın. Bu şekilde etkilenen bölgeye sürebilirsiniz.
  • Cildin genel sağlığı için sıcak banyo suyuyla doldurulmuş küvete 10 damla costus esansiyel yağını ekleyin. Bunun dışında aromaterapi için bir hava nemlendirme cihazı ya da difüzöre 10 damla costus esansiyel yağı damlatın. Buharı havaya veren ve 20 dakika boyunca bekleyin.

 

COSTUS YAĞI İLE SAÇ BAKIMI MASKELERİ

  • Kepek, egzama, saç dökülmesi ve saçkıran gibi hastalıkları yok eden costus esansiyel yağı saçları tüm kirlerden arındırmak için son derece faydalıdır.
  • Saçların yumuşak ve ipeksi olmasını sağlar.
  • 1 tatlı kaşığı costus esansiyel yağı ile 1 su bardağı hindistan cevizi yağını bir tavada karıştırın.
  • 5 dakika kısık ateşte ısıtın ve soğumaya bırakın.
  • Daha sonra iyice karıştırın ve cilde uygulayın.
  • 15 dakika bekleyin ve ardından ılık suyla yüzünüzü durulayın. Bu maskeyi haftada 2 kez yapabilirsiniz.

 

DEFNE YAĞININ SAÇA FAYDALARI NELERDİR?

Sağlık üzerinde oldukça etkileri bulunan uçucu yağlar son dönemlerde sıklıkla kullanılmaya başladı. Özellikle güzellik alanında saç ve cilt üzerinde uygulanan yağların etkisi isi oldukça fazla. Bu faydalı yağlardan biri olan defne yağının sağlıklı saçlar için kullanımı eski yüzyıllara kadar dayanıyor.

Taze, tatlı ve baharatlı bir aroması olan defne yağı A, C vitamini, demir, manganez, kalsiyum, bakır ve çinko açısından zengindir. Roma ve Yunan antik döneminde çok fazlaca kullanılan defne, eski Yunan oyun turnuvalarında kazananlara defne yaprağı tacı olarak takılırdı.

DEFNE YAĞI SAÇA NASIL SÜRÜLÜR?

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı badem yağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı damla defne yağı

Saçınızın gürlüğüne ve uzunluğuna göre zeytinyağı ve badem yağını ocakta biraz ısıtın, ocaktan alıp( yağı ılıtsanız yeter, çok sıcak olmamalı) içine yumurta sarısı ve defne yağını katıp, saç diplerine, saçlarınıza sürüp, saç bonesi geçirin, 1-2 saat bekletip, her zamanki gibi suyla yıkayın, şampuanlayın ve durulayın.

DEFNE YAĞININ SAÇA FAYDALARI

  • Kepekle savaşır, kepek oluşumunu önler.
  • Saç derisi enfeksiyonlarını tedavi eder.
  • Saç kırılmalarını engeller.
  • Baş cildindeki kan dolaşımını artırır, saçların hızlı uzamasına yardımcı olur.
  • Saçtaki fazla yağı dengeler.
  • Saç köklerini besleyip, saçı güçlendirir, doğal saç bakımı yapar.
  • Saç dökülmesini önler.
  • Kuru ve mat saçlara parlaklık, sağlamlık kazandırmak için tonik olarak kullanılabilir.
  • Defne yaprağı saçtaki bitten de kurtulmanıza yardımcı olur. 1 çay bardağı defne yaprağı ile 4 çay bardağı suyu kaynatın, ılımaya bırakın, saç derisine sürüp 12 saat bekletin durulayın, bitlerden kurtulana kadar her gün devam edin.