Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Haziran 2022 16:22 - Güncelleme : 07 Haziran 2022 16:33

Sakın çöpe atmayın yaza fit girmenin sırrı onda saklı! İşte vücuttaki ödemi atan, tüm şişkinlikleri giderip zayıflatan şifa deposu

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte tüm kilolarından, ödemlerinden kurtulmak isteyenler için diyet araştırmaları hız kazanmışken elinizin altında olan muhteşem bir şifa deposunun önemini duyunca çok şaşıracaksınız. Yazın en sevilen meyvelerinden olan kirazın çöpe attığınız sapının birçok faydaları olduğunu biliyor muydunuz? Kiraz sapı sadece ödem atmakla kalmıyor sağlık açısından da inanılmaz faydalar sunuyor. İşte duyunca bir daha asla çöpe atmayacağınız kiraz sapı çayının faydaları…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Sakın çöpe atmayın yaza fit girmenin sırrı onda saklı! İşte vücuttaki ödemi atan, tüm şişkinlikleri giderip zayıflatan şifa deposu
sağlık,çay,zayıflama,ödem

Yaz mevsiminin en çok sevilen meyvelerinden biri olan kirazın sapının da oldukça faydalı olduğunu hiç duydunuz mu? Kiraz sapının çayını kaynatarak muhteşem bir şekilde ödem atabilir ve vücuttaki şişkinliği önleyebilirsiniz. Sadece zayıflamada değil sindirim sisteminden romatizmaya kadar birçok faydası bulunan kiraz sapı çayını doğal ilaç olarak kullanabilirsiniz. Sakinleştirici özelliği ile ön plana çıkan kiraz sapı çayı aynı zamanda vücutta oluşan susuzluğu önleyerek sağlıklı bir bünyeye kavuşmanıza olanak sağlar. İşte kiraz sapı çayının saymakla bitmeyen binbir derde deva faydaları

KİRAZ SAPI ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

  • Böbreklere oldukça yararlı olan kiraz sapı çayı böbrekleri ve kanı temizler. Böbrek taşı oluşumunu geciktirir. Aynı zamanda iyi bir idrar söktürücüdür.
  • Kolesterolün düşmesine yardımcı olan kiraz sapı çayı vücutta biriken fazla suyun atılmasını sağlar.
  • İdrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen kiraz sapı çayı karaciğere çok fazla yarar sağlar. Ayrıca kilo vermek isteyenler kiraz sapının suyunu içebilirler.
  • Deri, bacaklar, kollar ve ayak bileği dahil olmak üzere vücudun herhangi bir yerinde ödem oluşabilir. Kiraz, idrara çıkma yoluyla vücudunuzu detoks eder ve böylelikle ödemi önler.
  • Adet döngüsünden kaynaklanan şişkinlik, toksinleri uzaklaştırma özelliği sayesinde kiraz sapları ile tedavi edilebilir.
  • Kiraz sapı çayı vücuttaki tuz dengesini bozmadan fazla suyu atar ve kanı sulandırır. Bu sayede damarların tıkanmasını önler.
  • Kalp damar rahatsızlıklarının önüne geçer. Kalbin daha iyi çalışmasını sağlayan kiraz sapı damarların içten yağlanmasını geciktirir.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONUNA KARŞI MÜCADELE EDİYOR!

Zararlı bakterilerin neden olduğu idrar yolu enfeksiyonu, idrar yaparken ağrıya neden olur. Kiraz saplarının iltihaplanmayı önleyici, septik önleyici ve temizleyici özellikleriyle idrar yolu enfeksiyonuna karşı savaşır.

Sakın çöpe atmayın yaza fit girmenin sırrı onda saklı! İşte vücuttaki ödemi atan, tüm şişkinlikleri giderip zayıflatan şifa deposu

KİRAZ SAPI KİLO VERDİRİR Mİ?

Kiraz sapları vücudunuzdaki tüm toksinleri ve yağları gideren önemli bir detoksifikatördür. Kiraz kuyruklarının müshil özellikleri de vardır, bu da size düzgün bir bağırsak hareketi sağlar.

Sakın çöpe atmayın yaza fit girmenin sırrı onda saklı! İşte vücuttaki ödemi atan, tüm şişkinlikleri giderip zayıflatan şifa deposu

Kiraz sapları, böbrekleri arındıran zengin bir anti-enflamatuar özellik kaynağıdır. Böbrek taşı ve yumrularının tedavisinde de faydalıdır. Kiraz kuyruklarında, böbrek sağlığını iyileştiren diüretik özelliklere sahip olan potasyum tuzlarının yanı sıra uçucu yağlar bulunur. Ayrıca antioksidan özelliklere sahiptir ve tüm vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

KİRAZ SAPI KÜRÜYLE AYAK AĞRILARINI ANINDA YOK EDİN!

Kiraz sapı banyosu ile ayak ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. İşte ağrıları anında yok etmek için kiraz sapı kürü;

  • Kiraz sapı banyosunu hazırlamak için 4 tutam kiraz sapını 3 litre suda 10 dakika boyunca kaynatın.
  • Ardından da kaynayan suya 20 gram çubuk tarçın ve 5 gram ıhlamur ilave edin.
  • Hazırladığınız bu karışımı büyük bir kaba koyun ve ayaklarınızı 30 dakika kadar bu suda bekletin.
  • Bu karışım sayesinde ağrılarınızda azalma meydana gelecektir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...