Tgrt Haber
05 Ağustos 2019 14:43

Kırmızı meyvelerin faydaları saymakla bitmiyor

Renkleriyle, görüntüsüyle ve tatlarıyla insanları mest eden kırmızı meyvelerin faydaları saymakla bitmiyor. İşte bilinmeyen faydaları...

Kırmızı meyvelerin faydaları saymakla bitmiyor
kırmızı meyve,,meyve,

Renkleriyle, görüntüsüyle ve tatlarıyla insanları mest eden kırmızı meyvelerin faydaları saymakla bitmiyor. İşte bilinmeyen faydaları...

Antioksidan deposudur

Tüm kırmızı meyveler, antioksidan yönünden zengindir. Cildi gençleştiren ve vücuda sağlık katan antioksidanlar, hastalıklara savaş açar. Tüm detoks içeceklerinde bu sebeple kırmızı meyvelere yer verilir.

Düşük kalorilidir

Kırmızı meyvelerin kalorisi diğer meyvelere oranlada çok daha düşüktür. Yarısından fazlası sudan oluşan bu lezzetli meyveler, sağlıklı bir ara öğün atıştırmalığı olabilir. Örneğin, orta boy bir çilekte yaklaşık olarak 5 kalori bulunur. 1 kahve fincanı yabanmersini ise 80 kaloridir.

Lif içerir

Tüm kırmızı meyvelerin %85'i su, geri kalan %15'lik oranı ise liflerden oluşur. Sağlıklı bir diyetin olmazı lifli yiyecekler, uzun süre tokluk sağlayarak, aşırı yeme isteiğini önler.

Alzheimer'ı önlüyor

Yaşlanmaya savaş açan kırmızı meyveler, beyin sağlığını da korur. Yapılan araştırmalarda kırmızı meyvelerin içerisinde bulunan polifenollerin, Alzheimer'a neden olan toksinlerin iyileşmesinde yardımcı olduğu ortaya çıkarıldı.

Kansere savaş açar

Yabanmersini, ahududu gibi kırmızı meyveler, içerdikleri flavonoidler sayesinde kansere savaş açar. Yapılan araştırmalarda kırmızı meyvelerin içerisnde bulunana flavonoidlerin özellikle kolon kanserini önlediğini ortaya koyuyor.

Antioksidan nedir?

Antioksidan kelime anlamı olarak oksidasyona karşı demektir. Aldığımız besinlerin yararlı olabilmesi için enerjiye dönüşmeleri sırasında oksijen katkısıyla gerçekleşen yanmaya oksidasyon denir. Oksidasyon, bir yandan enerji sağlarken diğer yandan serbest radikallerin oluşumuna yol açar. İşte bu serbest radikallerin kontrolsüz dolaşması pek çok hastalık habercisidir. Antioksidanlar, serbest radikalleri kontrol altında tutar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...