Tgrt Haber
06 Ocak 2022 15:01

Bakan Koca’dan ‘karantina’ açıklaması: Yanlışlıkla yazıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'izolasyon' kelimesi yerine yanlışlıkla 'karantina' kelimesi kullanmasına ilişkin açıklamada bulundu. Koca, "Metnin yazımı sırasında, 'izolasyon' kelimesi yerine yanlışlıkla 'karantina' kelimesi kullanılmıştır" dedi.

Bakan Koca’dan ‘karantina’ açıklaması: Yanlışlıkla yazıldı
Sağlık Bakanı,Fahrettin Koca,İzlasyon,Karantina,Koronavirüs

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya platformu Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Omicron varyantı ve artan vakalar üzerine uyarılarda bulunan Bakan Koca, vakaların gün geçtikçe arttığını, mecburi ziyaretlerden kaçınılması gerektiğini vurguladı. Koca, "Daha sakin ve tedbirli davranalım. Bizim hareketliliğimiz azaldıkça virüsün daha hızlı yayılan varyantının da hızı kesilecek. Omicron varyantının hızını keselim" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca’dan ‘karantina’ açıklaması: Yanlışlıkla yazıldı
Bakan Koca, Omicron varyantına karşı uyardı

BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR

Diğar bir paylaşımında ise MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin hatırlatma dozu aşısını yerli ve milli koronavirüs aşısı Turkovac ile olduğu için teşekkür eden Bakan Koca, Devlet Bahçeli beyefendiye, salgınla mücadelenin her safhasında verdiği koşulsuz destek için şahsım ve sağlık camiamız adına teşekkür ederim. Varlığını daima yanımızda hissettik. Turkovac ile her birimiz gurur duymalıyız" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca’dan ‘karantina’ açıklaması: Yanlışlıkla yazıldı

Bakan Koca, MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti

'KARANTİNA' AÇIKLAMASI

Öte yandan dün gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklanan yazılı açıklamada, 'izolasyon' kelimesi yerine yanlışlıkla 'karantina' kelimesi kullanıldığını belirten Bakan Koca, "Metindeki anlam esasen herkes için açıktır. Bununla birlikte, dikkat sahiplerine teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı. 

Bakan Koca’dan ‘karantina’ açıklaması: Yanlışlıkla yazıldı

Bakan Koca, 'izalasyon' kelimesi yerine 'karantina' kelimesi kullanılmasına ilişkin açıklama yaptı

BİLİM KURULU SONRASI YAZILI AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantısından sonra, koronavirüsle mücadele kapsamında alınan kararlara ilişkin yazılı açıklama yapılmıştı. Bakan Koca'nın düzeltme yaptığı açıklamanın ilgili maddesinde şu ifadelere yer verilmişti:

"Karantina sürelerinin mevcut koşullar dikkate alındığında yeniden düzenlenmesinin uygun olacağına karar verilmiştir. Pozitif vakaların karantina süresi 7 gün olarak belirlenmiştir. 7. günden sonra hafif ya da hiç semptom göstermeyen kişiler için karantina süresi sona erer. Pozitif vakalar 5. Gün test yaptırmaları durumunda ve test sonucu negatife dönmüşse karantina süresi sona erer. Temaslı kişiler son 3 ay içinde hatırlatma dozu aşısını olmuş ya da hastalığı geçirmiş ise karantinaya alınmaz. Semptom takibi yaparak maske kullanımı ile günlük yaşamına devam eder. Aşısız ya da hatırlatma dozu aşısı üzerinden 3 ay geçmiş temaslı kişiler 7 gün karantinaya alınır. Semptom takibi yapılır. 5. gün test yaptırıp negatif olan kişiler karantinayı erken sona erdirebilirler."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...