Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Nisan 2022 14:20 - Güncelleme : 01 Nisan 2022 14:56

Son dakika! Bakan Koca'dan sağlık raporu açıklaması: Yıl sonuna kadar geçerlidir

Son dakika haberi: Koronavirüs salgını döneminde ilaç ve tıbbi malzemeye erişimde sıkıntı yaşanmaması için gerekli bütün tedbirlerin alındığını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, süreli/süresiz yazılan tüm sağlık raporlarının yıl sonuna kadar geçerli olduğunu açıkladı.

Son dakika! Bakan Koca'dan sağlık raporu açıklaması: Yıl sonuna kadar geçerlidir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından sağlık raporlarına ilişkin önemli bir açıklama yaptı.

Koronavirüs salgını döneminde ilaç ve tıbbi malzemeye erişimde sıkıntı yaşanmaması için gerekli bütün tedbirlerin alındığını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, süreli/süresiz yazılan tüm sağlık raporlarının yıl sonuna kadar geçerli olduğunu duyurdu.

"SÜRESİ/SÜRESİZ TÜM RAPORLAR..."

Bakan Koca paylaşımında, "Pandemi döneminde ilaç ve tıbbi malzemeye erişimde sıkıntı yaşanmaması amacıyla çeşitli tedbirler almıştık. Bu dönemde hastanelerimize ek yük ve yoğunluk getirmemesi açısından, süreli/süresiz, tüm sağlık raporları yıl sonuna kadar geçerlidir. Gerekli resmi yazışmalar yapılmıştır" ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1509852047939670018           

RAPOR İTİRAZ BAŞVURULARI KARŞILANACAK

Bakan Koca'nın duyurusuyla, geçerlilik süresi 1 Ocak 2020 tarihinde sonra sona ermiş süreli sağlık raporu bulunan ve yeniden rapor düzenlenmemiş kişilerin raporları 31 Aralık 2022 tarihine kadar geçerli kabul edilecek.

Her türlü ilk rapor, rapor yenileme ve yasal süresi içinde yapılan rapor itiraz başvuruları karşılanacak. Maluliyet tespiti, vergi indirimi nedenleri ile kurumların sevki ile talep edilen kontrol muayenesi ve maluliyet rapor işlemleri olağan şekilde sürdürülecek.

İstirahat rapor işlemleri genel mevzuat hükümlerine tabi olağan dönemde olduğu şekliyle yürütülecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...