Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Ağustos 2021 13:56

Kolestrol ilacı koronavirüsü yüzde 70'e kadar azaltıyor

İngiliz uzmanlarının son yaptığı araştırmaya göre, halihazırda kullanımda olan bir kolesterol ilacının koronavirüsü yüzde 70'e kadar iyileştirdiği ortaya çıktı.

Kolestrol ilacı koronavirüsü yüzde 70'e kadar azaltıyor
kolesterol,koronavirüs,covid-19,ilaç

Tüm dünya yaklaşık iki senedir Covid-19'la mücadele ederken İngiltere'de yapılan yeni araştırma, herkese umut oldu. İngiliz uzmanlar, kullanımda olan bir kolesterol ilacının koronavirüs hastalarının daha erken iyileşmesine yardımcı olduğunu ortaya çıkardı. Araştırma, ilacın fenofibrat ve aktif formuolan  fenofibrat asidi insan hücrelerinde Kovid-19 enfeksiyonunu "önemli ölçüde" azaltabileceğini gösterdi.

KORONAVİRÜSÜ %70'E KADAR AZALTIYOR

İngiltere'deki Birmingham Üniversitesi ve Keele Üniversitesi ile İtalya'nın San Raffaele Bilim Enstitüsü'ndeki bilim insanları tarafından ortaya konulan araştırmada kolesterol ilacının koronavirüs enfeksiyonunu yüzde 70'e kadar azaltabildiği yer aldı.

Bilim insanları, bu ilacın İngiltere'de ortaya çıkan Alfa ve Güney Afrika'da ortaya çıkan Beta varyantlarına karşı da etkili olduğunu gösterdi. İlacın, bulaşıcılığı fazla olması nedeniyle son zamanlarda vaka artışına neden olan Delta varyantına karşı etkinliğine dair araştırmaların hala devam ettiğini belirtti. 

''ACİLEN İHTİYAÇ VAR''

Bilim insanları, İngiltere'de bu ilacın koronavirüs hastaları üzerinde test edilmesi için klinik deneme çağrısında bulundu. Birmingham Üniversitesi'nden Dr Farhat Khanim çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Yeni ve daha bulaşıcı SARS-CoV-2 varyantlarının ortaya çıkması başta İngiltere ve ABD olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde enfeksiyon oranlarında ve ölümlerde hızlı bir artışa neden oldu.''

''Aşı programları, uzun vadede enfeksiyon oranlarını ve virüs yayılmasını umarız azaltacak olsa da, SARS-CoV-2 pozitif hastaları tedavi etmek için ilaç cephanemizi genişletmeye acilen ihtiyaç var.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...