Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 May 2022 13:04 - Güncelleme : 17 Temmuz 2022 13:12

Körlüğe neden olan sinek Avrupa ülkelerini alarma geçirdi!

Avrupa ülkelerini İspanya'nın birçok şehrinde görülen sinekler alarma geçirdi. Endülüs, Aragon, Katalonya, Madrid, Murcia ve Valensiya gibi şehirlerdeki birçok kişi sinek ısırığından şikayet etmeye başladı. Afrika ülkelerinde ise aynı sineğin körlüğe neden olması korkuyu artırdı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Mirror
Körlüğe neden olan sinek Avrupa ülkelerini alarma geçirdi!
ispanya,sinek

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktığı düşünülen Covid-19 virüsüyle tüm dünyanın mücadelesi sürerken kene vakaları, yılanların hareketlenmesi gibi sıkıntıların yanı sıra bir de körlüğe neden olan sinek ortaya çıktı. İspanya'nın Endülüs, Aragon, Katalonya, Madrid, Murcia ve Valensiya gibi birçok şehrinde ortaya çıkan sinekler endişelere neden oldu. Özellikle tatil bölgelerinde panik yaşanmaya başladı, sinek ısırıkları nedeniyle çok sayıda şikayet kaydedildi.

KÖR BIRAKAN KARA SİNEK

Dişleriyle deriyi görmesiyle bilinen ve "Kör bırakan kara sinek" adıyla anılan sinekler, oluşruduğu etki nedeniyle geçici körlüğe neden olabiliyor. Afrika'da sinek tarafından ısırılan bazı insanların kör olduklarına dair raporların tutulduğu öne sürüldü.

Sinek ısırığı şikayetlerinin artmasının ardından İspanya'nın tatil bölgelerinde kalan insanlara uyarı yapıldı. Sineğin Avrupa'nın başka bölgelerinde var olup olmadığı henüz bilinmezken, İspanya'da da körlük vakasına rastlanmadığı aktarıldı.

Kaynak: The Mirror
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...