Tgrt Haber
20 Kasım 2021 12:10

Bilim insanlarından çarpıcı araştırma! Korona anne adaylarını depresyona itiyor

Japonya’da Kovid-19’un anne adayları üzerindeki etkisi üzerine yapılan bir araştırma dünyada ses getirdi. Araştırmaya göre Kovid-19, her üç anne adayından birini depresyona sürüklüyor.

Bilim insanlarından çarpıcı araştırma! Korona anne adaylarını depresyona itiyor
Kovid-19,anne adayları,hamilelik,depresyon

Japonya'da yapılan bir araştırma, her 3 hamile kadından birinin Kovid-19 salgınının uzun süreli etkileri nedeniyle depresyon ve benzeri mental hastalıklarla karşı karşıya kalabileceğini ortaya koydu. Hayatın birçok alanında köklü değişimlere neden olan Kovid-19 salgınının bir etkisi daha ortaya çıktı. Japonya'daki Kindai Üniversitesi Doğu Tıbbı Araştırma Enstitüsü tarafından 1.022 hamile kadının katıldığı araştırma, her 3 anne adayından birinin Kovid-19 salgının uzun süreli etkileri nedeniyle psikolojik sorunlarla yüz yüze gelebileceğini ortaya koydu.

3 KAT ARTI 

Düzenlenen çevrimiçi anketin sonuçlarını, zihinsel sağlık durumunu mercek altına alan ve küresel bir ölçeğe göre değerlendiren uzmanlar, deneklerin yüzde 37,7'sine tekabül eden 385 kişide anksiyete ve depresyon benzeri bulgular ortaya çıktığını kaydetti.  Geçtiğimiz yılın Eylül ayında Yokohama Şehir Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen benzer bir çalışmada yüzde 13,2 olarak belirlenen hamile kadınların depresyon riskinin neredeyse 3 kat artması endişeye neden oldu. Uzmanlar hamilelik sırasındaki psikolojik sıkıntıların anne kadar bebeğin sağlığını da etkilediğine dikkat çekti.

Bilim insanlarından çarpıcı araştırma! Korona anne adaylarını depresyona itiyor

MUHTEMEL NEDEN İZOLASYON HİSSİ

Uzmanlar, anne adaylarını depresyona iten Kovid-19 kaynaklı nedenlerin henüz kesin olarak bilinmediğinin altını çizdi. Buna rağmen hamile kadınlara yönelik birçok etkinliğin salgın riski nedeniyle iptal edilmesinin anne adaylarının izolasyon altında hissetmelerine neden olduğu belirtildi. Bunun anne adaylarının psikolojileri üzerinden olumsuz sonuçları olduğu vurgulandı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...