Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Mart 2020 09:36

Korona virüs salgını sonrası satışları arttı

Hatay'da defne yaprağından üretilen ve mikrop öldürücü özelliğine sahip olan defne sabununa korona virüs salgını sonrasında rağbet arttı.

Korona virüs salgını sonrası satışları arttı
Hatay,,defne sabunu,,korona virüs

Dünyada hızla yayılan ve son olarak Türkiye’de de görülen korona virüs sonrasında vatandaşlar, salgından korunabilmek için mikrop öldürücü özelliği olan sabunlara yöneldi.

Vatandaşlar, korona virüsünden korunmak için Hatay’a özgü olan defne sabununa büyük rağbet göstermeye başladı.

Korona virüs salgını sonrası satışları arttı

Hatay’ın Antakya ilçesinde bulunan tarihi Uzun Çarşı’da aktarlık yapan Ali Meryem, kimyasal dezenfektanlara göre mikrop öldürücü olan defne sabununun alternatif olduğunu belirterek, “Defne sabunu bilindiği üzere tarihi bir kültüre sahip. Defne sabunu el yapımı olarak üretiliyor ve dezenfektan olarak kullanılıyor. Piyasada ki kimyasal dezenfektanlara göre çok daha doğal bir ürün. Korona virüs salgının ardından bu aşama da dezenfektan olarak ciddi anlamda satışlar arttı. Zaten daha çok temizleyici, daha natürel bir ürün olarak ön plana çıkıyor. Müşterilerimize ciddi anlamda bu olayı anlatıyoruz ve gerçek anlamda faydasını görüyorlar. Defne yaprağının mikrop öldürücü olması, sabun haline getirilmesinin ardından diğer dezenfektanlara göre çok daha kaliteli kalıyor ve defne sabununu daha etkin kılıyor” dedi.

Korona virüs salgını sonrası satışları arttı

Defne sabununun diğer dezenfektanlara göre daha temizleyici olduğunu düşündüğünü söyleyen müşterilerden Emel Sevim ise “Marketlerde satılan sabunların kimyasal olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden yöremize özgü defne sabunun daha temizleyici olduğunu düşünüyorum. O yüzden defne sabunu kullanıyorum. En azından şu zamanlarda çok fazla olan korona virüse karşı etkisi var. El yapımı da olduğu için daha çok temizleyicidir ve o yüzden tercih ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Korona virüs salgını sonrası satışları arttı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...