Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Ekim 2021 08:07

Koronavirüs aşısında üç yeni yan etki açıklandı

İngiltere Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşısının yeni yan etkilerini açıkladı. Buna göre aşı olanlarda göğüs ağrısı, nefes darlığı ve çarpıntı da görülebiliyor.

Koronavirüs aşısında üç yeni yan etki açıklandı
koronavirüs,,kovid 19,,sağlık,,aşı,,yan etki,

İngiltere Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşısından sonra yeni üç yan etkinin görüldüğünü açıkladı.

Dünya genelinde 5 milyar dozdan fazla Kovid-19 aşısı yapıldı. Birinci ve ikinci derken 3. doz aşılar da bir çok insana uygulandı.

AŞININ YENİ YAN ETKİLERİ

İngiltere Hükümeti'nin web sitesinde, Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından belirlenen 'üç ciddi yan etki' göğüs ağrısı, nefes darlığı ve çarpıntı olarak sıralandı.

Hükümet rehberinde bu durumun son derece nadir olduğunun altı çizildi. Rehberde 'Böyle bir reaksiyon gösterdiyseniz, bunu doktorunuzla görüşmelisiniz.' ifadelerine yer verildi.

Aşıların milyonlarca insanın hayatını kurtardığının altını çizen uzmanlar bu gibi nadir reaksiyon durumlarında doktora başvurulmasının önemine dikkat çekiyor.

Öte yanda önceden açıklanan diğer yan etkiler ise enjeksiyon yapılan kolda ağrı, yorgunluk, baş ağrısı ve hafif soğuk algınlığı semptomları olarak biliniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...