Tgrt Haber
29 Aralık 2021 08:51

Son dakika! Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor: Gündemde Omicron var

Son dakika haberi: Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17.00’de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak. Gündeminde Omicron olan toplantının ardından yazılı açıklama yapılacak.

Son dakika! Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor: Gündemde Omicron var
koronavirüs,bilim kurulu,omicron,bilim kurulu toplantısı

Bilim Kurulu Üyeleri, Omicron gündemiyle bugün saat 17.00'de, video konferans yöntemiyle toplantı gerçekleştirecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında yapılacak toplantının ardından yazılı açıklama yapılacağı öğrenildi. 

Toplantıda, artan vaka sayıları ile Omicron varyantı ele alınırken varyantın yayılma hızına ilişkin yeni önlemlerin de tartışlılacağı biliniyor. Aynı zamanda hatırlatma dozu ve yerli ve milli aşı TURKOVAC da gündem maddeleri arasında yer alacak.

2,5 AY SONRA VAKA SAYISI 32 BİNİ GEÇTİ 

Dünyanın mücadele ettiği Omicron varyantı Türkiye'de de hızla yayılıyor. 28 Aralık Salı günü 32 bin 176 yeni vaka tespit edilirken 84 kişi hayatını kaybetti. Toplam test sayısı 368 bin 842, iyileşen sayısı ise 23 bin 104 olarak açıklandı.

En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 82,95 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 91,58 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 129 milyon 972 bin 508’e yükseldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...