Tgrt Haber
05 Ocak 2022 08:35

Bilim Kurulu toplanıyor: Omicron nedeniyle kısıtlama olacak mı? Okullar kapanacak mı?

Omicron varyantı nedeniyle vaka sayılarında artış görülmesinin ardından vatandaşlar Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak Bilim Kurulu Toplantısı’na odaklandı. Koronavirüs Bilim Kurulu bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak. Toplantının ardından yapılacak yazılı açıklama ile ''Okullar online eğitime geçecek mi? Omicron nedeniyle kapanma olacak mı?'' soruları cevabını bulacak.

Bilim Kurulu toplanıyor: Omicron nedeniyle kısıtlama olacak mı? Okullar kapanacak mı?
koronavirüs bilim kurulu,sağlık,fahrettin koca

Koronavirüs Bilim Kurulu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle bugün toplanacak. Toplantının en önemli gündem maddesi artan vaka sayıları ile Omicron varyantı olacak. Varyantın yayılma hızı, bulaş riski ve hastaneye yatma oranlarının masaya yatırılacağı toplantının ardından ''Okullar kapanacak mı? Kısıtlamalar gelecek mi?'' soruları hakkında açıklama yapılacak. Omicron varyantı yanından yerli aşı TURKOVAC uygulanma sayıları da konuşulacak. 

BİLİM KURULU SAAT KAÇTA TOPLANACAK? 

Koronavirüs tedbirleri ve son durumun konuşulduğu ve önemli kararların alındığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında saat 17.30’da Sağlık video konferans yöntemiyle toplanacak. Toplantının ardından yazılı açıklama yapılacak. Dün açıklanan koronavirüs tablosuna göre Türkiye'de 382 bin 888 kişi Covid-19 testi yaptırdı. 54 bin 724 pozitif vaka çıkarken 137 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı 26 bin 561 oldu. 

Bilim Kurulu toplanıyor: Omicron nedeniyle kısıtlama olacak mı? Okullar kapanacak mı?

OMICRON NEDENİYLE KAPANMA OLACAK MI? 

İlk olarak 11 Kasım’da Güney Afrika ülkesi olan Botsvana’da ortaya çıkan ve 32 kez mutasyona uğramış olan Omicron varyantı tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Bulaş hızı ve hastalık riski açısından endişeye neden olan Omicron Türkiye'de de vaka sayılarını artırıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde ''Şu anda her dört vakadan biri Omicron. Bir hafta on gün içinde üç vakadan birinin Omicron olması sürpriz görünmüyor. Hatta bu varyantın tümüyle baskın karakter kazanması bekleniyor'' açıklamasıyla vatandaşları uyardı. Artan vaka sayıları ''Kısıtlama gelecek mi?'' sorusuna neden oldu. Bakan Koca kısıtlama kararı ile ilgili aşı olmanın ve hatıorlatma dozunun önemini vurgularken bugün gerçekleşen Koronavirüs Bilim Kurulu topkantısı ardından ek tedbirler netleşecek. 

OKULLAR KAPANACAK MI? 

Artan vaka sayıları nedeniyle endişelenen vatandaşlar ''Okullar kapanacak mı?'' sorusunu gündeme geldi. 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konu ile ilgili ''Okullarda 1.5 yıl aradan sonra yüz yüze eğitime başlandı ve tüm önlemler alınarak kararlılıkla sürdürülüyor'' ifadelerine yer verdi. Bakan Özer Koronavirüs Bilim Kurulu ile ortak hareket ettiklerini ve okullarda hangi tedbirleri almaları gerektiğini bildiklerini söylerken uzaktan eğitimin okul ortamına denk düşmediğini burguladı. Yüz yüze eğitimde kararlı olduklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan öcenki gün gerçekleşecek Kabine Toplantısı ardından yaptığı açıklamada "Tedbirlere riayet ederek yüz yüze eğitime devam edeceğiz" sözlerien yer verdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...