Tgrt Haber
16 Ekim 2021 10:46

Almanya'dan korkutan araştırma! Koronavirüs kör edebilir!

Almanya'da yapılan yeni bir araştırma korkutan sonuçlar ortaya koydu. Koronavirüsün gözdeki retinayı enfekte etmesi durumunda kişilerin körlükle karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.

Almanya'dan korkutan araştırma! Koronavirüs kör edebilir!
Koronavirüs,Antikor,Göz hastalıkları

Alman bilim insanları tarafından yapılan bir araştırmada ortaya çıkan SARS-CoV-2 koronavirüsüyle ilgili bulgular endişeleri arttırdı. Virüsün gözlere girdiği ve retinanın fotoreseptörlerini (ışığı elektrik sinyallerine dönüştürebilen özelleşmiş bir nöron tipi) ve ganglion hücrelerini enfekte ettiği kaydedildi. Bunun bazı koronavirüs hastalarının göz problemlerinden şikayet etme nedenlerinden biri olabileceğine dikkat çekildi. 

Almanya'dan korkutan araştırma! Koronavirüs kör edebilir!

ANTİKOR VİRÜSÜN ETKİSİNİ AZALTIYOR

Araştırmacılar, olgun retinal organelleri SARS-CoV-2'ye maruz bıraktılar ve ardından zamanla virüsün aktivitesini ve replikasyon hızını izlediler. Sonuçlar, koronavirüsün retina hücrelerini enfekte ettiğini gösterdi ve retinada koronavirüs proteinlerinin varlığı gözlemlendi. Araştırmacılar, enfekte retina dokularına ACE2'ye karşı antikor enjekte ettiğinde, hücrelerdeki koronavirüs proteinlerinin miktarı önemli ölçüde azaldı.

Çalışmanın sonucunda gözlerdeki koronavirüs enfeksiyonunun ve retina hücrelerinde virüs replikasyonunun ACE2 reseptörlerine bağlı olduğu ve onları hedef alan ilaçların hastaların tedavisinde etkili olabileceği belirtildi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...