Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ocak 2022 15:57

Washington Üniversitesi hesapladı! İşte pandeminin biteceği tarih

2 yıldan fazla bir süredir tüm dünyanın üstüne kabus gibi çöken Koronavirüs’ün sonuna doğru geliniyor. ABD'de bilim insanları bilgisayar modellemeleri yoluyla pandeminin biteceği tarihi hesapladı! Buna göre şayet yeni baskın bir varyant çıkmazsa pandeminin bitmesine çok az kaldı.

Washington Üniversitesi hesapladı! İşte pandeminin biteceği tarih
Omicron belirtileri,Koronavirüs ne zaman bitecek?,Washington Üniversitesi

Koronavirüs’ün en baskın varyantı Omicron, çıktığı ilk günden beri hem endişenin hem de umudun adı oldu.  Özellikle virüsün önceki varyantlarına kıyasla bulaşıcılığının daha fazla olması, aşılardan kaçabilmesi tedirginliği arttırırken daha az ölümcül olması umutları arttırdı. Virüsün hızla yayılması ve toplumsal bağışıklığı güçlendirmesi "Omicron pandemiyi bitirecek mi?" sorunu doğurdu.  Dünya Sağlık örgütü (DSÖ) verilerine göre, varyant 110 ülkede Delta'ya üstün gelmeyi başardı. Bunun sonucunda birçok ülkede vaka sayısı rekorları kırıldı. 

BÜYÜK RESİMDEN UMUTLUYUM 

California Üniversitesi'nden ebiyolog Jonathan Eisen "Çok büyük resme baktığımızda işlerin iyiye gittiğine dair umutluyum. Ama detaylara baktığımızda umudun sahadaki gerçeklerle dengelenmesi gerekiyor ve o gerçekler cidden endişe verici" ifadelerini kullandı. 

Washington Üniversitesi hesapladı! İşte pandeminin biteceği tarih

MUTLU SON ÇOK YAKIN 

Washington Üniversitesi bünyesinde bulunan Sağlık Metrikleri ve Değerlendirme Enstitüsü (IMHE), çeşitli bilgisayar modellemeleri ile pandeminin geleceğini hesapladı. IMHE uzmanları, Omicron'un önümüzdeki 2-3 ay içinde 3 milyar insanı enfekte edebileceğini bunun da dünya nüfusunun üçte birinden fazlasına tekabül ettiğini kaydetti. IMHE'de görev yapan bir epidemiyoloji uzmanı olan Ali Mokdad, "Omicron'dan sonra yani Mart-Nisan 2022 gibi, bunu arkamızda bırakacağız" dedi. "Yeni bir varyant çıkmadığı takdirde, kendimizi çok iyi bir noktada hissedeceğiz” diyen Mokdad, konuşmasına şöyle devam etti
“Yeni varyant çıkmayacağına emin olana kadar normale dönemeyeceğiz. Ama çok daha iyi bir konumda olacağız: Hastanelerimiz yük altında ezilmeyecek, sağlık çalışanlarımız biraz soluk alacak, insanlar seyahat etmeye başlayacak, koşullar değişecek."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...