Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ekim 2021 06:53

Koronavirüs saç döküyor

Covid-19'un farklı kişileri farklı şekillerde etkilerken pandemi süreciyle birlikte saç dökülmesi şikayetiyle hastanelere başvuran hasta sayısı yükseldi.

Koronavirüs saç döküyor
pandemi,,saç dökülmesi,,kovid 19,,sağlık,,koronavirüs,,covid 19,

Covid-19 enfeksiyonundan sonra ilk 3 ay içinde bazı hastalarda yoğun saç dökülmesi yaşandığını söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Serra Hande Öcal, “Bunun sebebi enfeksiyonun vücutta oluşturduğu stres. Bu durum yaklaşık 3-6 ay arasında devam ediyor. Bu tip saç dökülmelerinde yapılan muayene ve tahliller sonucuna göre vitamin eksiklikleri olup olmadığı araştırılır. Vitamin eksikliği varsa yerine koyup yeni büyüyecek saç köklerine yardımcı olacak tedavi verilir” dedi.

Koronavirüs pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte son dönemde saç dökülmesi şikâyetiyle hastanelere başvuran hasta sayılarında bir yükseliş olduğunu görmekteyiz” dedi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün vücutta yol açtığı hasarlar hâlâ araştırılmaya devam etse de uzmanlar özellikle hastalığın oluşturduğu stresin saç dökülmesine sebep olduğunu belirtiyorlar. Uzman doktorlardan destek alınmasını da söyleyen doktorlar saç dökülmelerinin dikkate alınması gerektiğini vurguluyorlar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...