Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Eylül 2021 12:56

Koronavirüs'ün akciğer kanserini taklit ettiği vakanın doktoru anlattı: Adeta sihirbazlık..

Dünya tıp literatürüne giren Covid-19’un akciğer kanserini taklit ettiği vakanın doktoru Dr. Fatoş Kozanlı TGRT Haber'e konuştu. Kozanlı “Biz de çok şaşırdık. Covid-19 adeta bir sihirbaz gibi illüzyon oluşturmuştu. Akciğerde bir koloni kurmuştu” dedi.

Koronavirüs'ün akciğer kanserini taklit ettiği vakanın doktoru anlattı: Adeta sihirbazlık..
Kovid-19,Fatoş Kozanlı

Türk doktorun teşhis ettiği akciğer kanserini takli eden 'Covid-19 vakası' dünya tıp literatürüne girdi... Sütçü İmam Üniversitesi Göğüs Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Fatoş Kozanlı, TGRT Haber'de yayınlanan Bilmedikleriniz programında vakayla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Kahramanmaraş'ta akciğer kanseri teşhisi konulan inşaat işçisi N.T.'nin (52) koronavirüs testi pozitif çıktı. Ameliyat öncesi Covid-19 tedavisi gören N.T.'ye yapılan tetkikler sonucu koronavirüsün akciğer kanserini taklit ettiği tespit edildi. Vakayı ortaya çıkaran Dr. Fatoş Kozanlı koronavirüsün akciğer kanserini taklit ettiğini ve bunun dünya tıp literatüründe bir ilk olduğunu söyledi.  

TÜM BELİRTİLER AKCİĞER KANSERİNİ İŞARET EDİYORDU, COVİD-19 ÇIKTI

Covid-19’un akciğer kanserine benzeyerek adeta bir illüzyon oluşturduğunu belirten Kozanlı, vakayla ilgili şu bilgileri verdi:

“Covid-19’un akciğer tutulumu ile ilgili tüm meslektaşlarımın da bildiği modeller vardır. Yaygın olarak buzlu cam dansitesi, nadir olarak halo ve ters halo görülür. Hastamızın akciğerinde bu bulguların hiç biri yoktu. Hastamızın akciğerinde 4 cm boyutunda bir kitle vardı, ameliyat kararı aldık. Sağlık Bakanlığının talimatına göre ameliyat olacak tüm hastalara PCR testi yapılır, bu nedenle hastamıza PCR testi yaptık ve pozitif çıktı. Akciğerin kitlenin dışındaki diğer tarafları sağlamdı. Hastanın testi pozitif çıkınca Covid-19 tedavisi uyguladık. 14 gün sonra ameliyat edeceğimiz zaman son kez tomografi çektik ve kitlenin tamamen ortadan kalktığını gördük.” 

Koronavirüs'ün akciğer kanserini taklit ettiği vakanın doktoru anlattı: Adeta sihirbazlık..

COVİD-19 KOLONİ KURUP İLLİZYON OLUŞTURMUŞ 

Hastanın göğsünü bir yere çarpması dolayısıyla hastaneye başvurduğunu belirten Kozanlı, “Bu çarpma olmasa belki biz bu hastayı göremeyeceğiz ne de bu kitleden haberimiz olacak. Cıvid-19 burada bir sihirbaz gibi tamamen illüzyon oluşturmuş. Bizimle de bilimle de dalga geçiyor” dedi. “Covid-19 kanser hücrelerini yedi mi?” sorusunu yanıtlayan Kozanlı, “Böyle bir şey mümkün değil. Covid-19 koloni kurmuş, tedavi ile bu koloni yok oldu” dedi. Kozanlı, literatürleri taradıklarında dünyada benzer bir olayla karşılaşmadıklarını belirterek “Hastayı 5 aydır takip ediyoruz, sağlığı gayet iyi” dedi. 

COVİD-19 CİNSİYET AYIRIYOR

Kozanlı, Covid-19’un yetişkin hastalara ve literatüre bakıldığında erkekleri daha fazla etkilediğini söyledi. Bunun nedeninin genetik olduğunu kaydeden Kozanlı, “Akciğer kanserinde de böyle, erkeklerin oranı daha fazla. Kalp krizleri de erkeklerde daha fazla. Erkeklerde iç kanamayı kadınlara oranla daha zor kontrol altına alıyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...