Tgrt Haber
01 Eylül 2021 10:03

Koronaya yakalanan 9 aylık hamile kadından aşı çağrısı

Bingöl’de koronavirüse yakalanan 9 aylık hamile kadın “Aşı olmadım, sonradan pişman oldum. Keşke aşı olsaydım” diyerek vatandaşlara aşı çağrısında bulundu.

Koronaya yakalanan 9 aylık hamile kadından aşı çağrısı
koronavirüs,gebe,hamile,sağlık,kovid 19

Bingöl’de korona virüse yakalanan 37 haftalık hamile Ebru Arslan, "Aşı olmadım, sonradan pişman oldum. Keşke aşı olsaydım. En azından korona virüsü bu kadar kötü bir şekilde atlatmazdım" diyerek vatandaşlara aşı olmaları çağrısında bulundu.

Bingöl’de yaşayan 3'üncü çocuğuna hamile olan Ebru Arslan, kısa bir süre önce şiddetli göğüs ağrısı ve öksürük nedeniyle Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne giderek test verdi. Burada testi pozitif çıkan anne Arslan, korona virüs servisinde tedavi altına alındı.

Aşıyı hamile olduğu için yaptırmadığını belirten anne Arslan, "37 hafta 6 günlük hamileyim. Cuma gününe de sezaryenim var. Aşı olmadım, sonradan pişman oldum. Keşke aşı olsaydım. En azından korona virüsü bu kadar kötü bir şekilde atlatmazdım” dedi.

Hamile kadınlara aşı çağrısında bulunan anne Arslan, “3 aydan sonra muhakkak aşılarını olsunlar. Belki ben aşı olsaydım bu kadar kötü bir şekilde atlatmazdım” diye konuştu.

Koronaya yakalanan 9 aylık hamile kadından aşı çağrısı

HAMİLELERDE VAKA SAYISI ARTTI

Kadın Doğum Uzmanı Dr. Ramazan Erda Pay da annelere ve anne adaylarına doğacak çocukları için aşı olması çağrısında bulundu. Son zamanlarda gebelerde vakaların arttığını belirten Uzm. Dr. Pay, “Özellikle son dönemde artan gebelerde korona virüs vaka sayıları nedeniyle ve gebelerimizin de haftası ilerledikçe gerek solunum sistemi gerekse dolaşım sistemindeki sıkıntılar nedeniyle gebelerimizin daha fazla etkilendiği bir dönem yaşamaktayız. Bu süreçte hem gebelerimizin korunması hem de gebeler aşılandığı takdirde oluşacak koruyucu hücrelerin bebeğe geçerekten, bebeğe olan koruyucu etkisi nedeniyle hem gebelik döneminde hem de aşı döneminde aşıyı tavsiye etmekteyiz” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...