Tgrt Haber
03 May 2021 15:32

Kovid-19 bağışıklığı için nüfusun yüzde 70'i yeterli değil

Güney Koreli uzmanlar, nüfusun yüzde 70'ine korona virüs bağışıklığı sağlamanın toplumsal bağışıklık için yeterli olmayacağını bildirdi.

Kovid-19 bağışıklığı için nüfusun yüzde 70'i yeterli değil
koronavirüs,,kovid 19,,aşı,,toplumsal bağılıklık,,nüfus,

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınında toplumsal bağışıklığın sağlanmasıyla ilgili çarpıcı bir araştırma yapıldı. Güney Kore Kovid-19 Kontrol Merkezi Klinik Komitesi Başkanı Oh Myoung-don, Kovid-19'a karşı nüfusun yüzde 70'ine bağışıklık kazandırmanın toplumsal bağışıklık için yeterli olmadığını duyurdu. Ülkenin başkenti Seul'de açıklamalarda bulunan Başkan Myoung-don, Kovid-19'un da grip tarzı normal bir hastalık haline gelebileceğini söyledi.

"Aşılar ikinci kez hastalığa yakalanmayı önlediği zaman bağışıklık oluşur"

Daha önce İngiltere'nin denemeye çalıştığı ancak ağır kayıplar verdiği toplumsal bağışıklık politikasında nüfusun yüzde 70'inin aşılanıp virüse karşı bağışıklık kazandırılmaya çalışılmasının toplumsal bağışıklık hedefine ulaşmada beklenen katkıyı vermeyeceğine dikkat çeken Başkan Oh, İngiliz bilim insanlarının tek doz koronavirüs aşısının hastalığa karşı yüzde 38-49 oranında koruma sağladığına yönelik çalışmasına da değindi.

Aşıların virüse ikinci kez yakalanmaya engel olduğu zaman toplumsal bağışıklığın oluşacağını söyleyen Oh, aşı yapıldıktan sonra oluşan bağışıklığın ne kadar süreceği konusunda ise ellerinde şimdilik net bir bilgi olmadığını ifade etti.

 

"Kovid-19'la yaşamak zorundayız"

Komite tarafından yapılan çalışmalarda, Kovid-19'un grip gibi endemik olma olasılığının bir hayli fazla olduğu neticesine vardıklarını dile getirip, insanların bundan sonra korona virüsle yaşamak zorunda kalacağını vurguladı. 

"Aşıda yaşlılara öncelik verilmeli"

Kovid-19 aşısında yaşlılar ve risk grubunda yer alan kişilere öncelik tanınması gerektiğini söyleyen Oh, Güney Kore'de 26 Şubat'tan bu yana nüfusun yalnızca yüzde 6,6'sının aşılandığını belirtti.

Koronavirüs salgınının başlangıç yeri olan Wuhan'a yakın olmasına rağmen, resmi verilere göre Güney Kore'de şu ana kadar 123 bin 728 kişi korona virüse yakalandı ve bu kişilerden 1834'ü yaşamını yitirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...