Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ekim 2021 11:36

En etkili Kovid-19 aşısı belli oldu: Antikoru 76 kat artırıyor

ABD'de koronavirüsle ilgili yapılan araştırma sonucu, Amerikan merkezli firmaların ürettiği aşılar arasında takviye doz olarak kullanılan en etkili Kovid-19 aşısı belli oldu.

En etkili Kovid-19 aşısı belli oldu: Antikoru 76 kat artırıyor
koronavirüs,aşı,moderna,biontech,kovid-19

Koronavirüs aşılarıyla ilgili yapılan bir çalışmadan çarpıcı sonuçlar çıktı.

3 FARKLI AŞI İNCELENDİ

ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri'nin (NIH) finanse ettiği çalışmada, Amerikan merkezli firmalar tarafından üretilen ve ülkede de kullanılan 3 aşı incelendi. Pfizer, Moderna ve Johnson & Johnson (J&J) aşılarının mercek altına alındığı çalışmada, hangi aşının takviye doz olarak uygulandığında daha fazla etkili olduğu tespit edildi.

EN ÇOK ANTİKORU MODERNA ÜRETİYOR

Araştırma sonuçlarına göre; Johnson & Johnson ile aşılanan kişilerdeki antikor seviyesi J&J takviye dozundan sonra 4 kat, Pfizer güçlendiriciden sonra 35 kat, Moderna'dan sonra ise 76 kat artış gösterdi. Aynı çalışma kapsamında uygulanan takviye dozdan bağımsız olarak; başlangıçta Moderna aşısı olan kişilerin antikor seviyelerinin, başlangıçta Pfizer ve J&J aşısı yaptıranlara göre daha yüksek olduğu gözlendi.

458 yetişkin üzerinde yapılan araştırmanın sonuçlarına, takviye dozlardan 15 gün sonra antikor seviyeleri analiz edilerek ulaşıldığı bildirildi.

En etkili Kovid-19 aşısı belli oldu: Antikoru 76 kat artırıyor

TAKVİYE MODERNA İÇİN KRİTİK UYARI

ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nde (FDA) görevli bilim insanları, Moderna tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının 3. doz (takviye doz) olarak kullanılabilmesi için gereken kriterlerin tamamını karşılamadığını belirtmişti. Buna gerekçe olarak ise Moderna aşısının ilk 2 dozunun etkinliğinin güçlü kalmaya devam etmesi gösterilmişti.

ABD'de takviye doz için şu ana kadar onay alan tek firma Pfizer/BioNTech oldu. Firmanın ürettiği aşının, 65 yaş üzerindeki kişilerin yanı sıra yüksek risk grubunda yer alan ve koronavirüse düzenli olarak maruz kalanlar kişilerde üçüncü doz olarak kullanılmasına onay verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...