Tgrt Haber
21 Eylül 2021 09:33

Lancet Tıp Dergisi'nden şaşırtan karar: Covid-19 için alternatif görüş yayınlayacak

Şimdiye kadar Çinli bilim insanlarına övgüler yağdıran dünyaca ünlü tıp dergisi Lancet, şaşırtıcı bir karar aldı. Lancet, Covid-19'un laboratuvardan çıkmış olabileceğine dair alternatif görüşlü bir makale yayınlayacak.

Lancet Tıp Dergisi'nden şaşırtan karar: Covid-19 için alternatif görüş yayınlayacak
covid-19,koronavirüs,lancet

Dünyaca ünlü tıp dergisi Lancet, şimdiye kadar Covid-19'un laboratuvar kaynaklı olabileceği iddiasına dair herhangi bir makale yayınlamaktan kaçınmıştı. Hatta Wuhan Viroloji Enstitüsü ile uzun bir süredir bağlantıları olduğu bilinen İngiliz bilim insanı Peter Daszak'ın Şubat 2020'de, Lancet'te Covid-19'un doğal bir kökeni olmadığını öne sürdüğü teorisine şiddetle karşı çıkan bir açıklamayı gizlice düzenlediği ortaya çıktı.

27 halk sağlığı uzmanı tarafından yayımlanan açıklamada ise ''korku, dedikodu ve önyargı oluşturmaktan başka bir işe yaramadığını'' söyledikleri teorileri kınmaka için bir arada durduklarını belirtmişlerdi.

Lancet Tıp Dergisi'nden şaşırtan karar: Covid-19 için alternatif görüş yayınlayacak

Ayrıca, bu salgının arkasındaki patojeni hızla tespit etmek ve sonuçlarını küresel sağlık topluluğu ile şeffaf bir şekilde paylaşmak için özenle ve etkili bir şekilde çalıştıklarını söyledikleri Çinli bilim adamlarına da övgüler yağdırmışlardı.

Lancet, baskılara karşı gelmeyi bıraktı ve SARS-CoV2 virüsünün ortaya çıkmasında laboratuvar araştırmalarının da rol oynamış olabileceğine dair alernatif görüşlü bir makale yayınlamayı kabul etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...