Tgrt Haber
15 Nisan 2015 18:01

Liseli gencin organları başkasına hayat verecek

Mersin'in Bozyazı ilçesinde, geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybeden liseli gencin organları 3 hastaya nakledilecek.

Liseli gencin organları başkasına hayat verecek
lise, genç,

Kullandığı motosikletle dün Tekmen Mahallesi'nde bir otomobille çarpışan Ömercan Orhan, ağır yaralı olarak Anamur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin ölümü gerçekleşen Ömercan'ın organları ailesi tarafından bağışlandı.

Gaziantep'deki özel bir hastaneden Anamur'a gelen Op. Dr. Erdal Uysal ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonla Ömercan'ın karaciğeri ve böbrekleri alındı.

Karaciğer, Sağlık Bakanlığına ait bir helikopterle Ankara'ya gönderildi, böbrekler de Uysal ve ekibi tarafından karayoluyla Adana ve Gaziantep'e götürüldü.

Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, organları başarıyla aldıklarını belirterek, "İhtiyaç sahibi hastalarımıza nakledeceğiz. Hayırlı bir iş oldu. İnşallah organ nakli Türkiye'de daha da yaygınlaşır" dedi.

Baba Ali Orhan ise "Benim çocuğum yaşamadı, öbür çocuklar yaşasın. O evlatlar da bizim. Hayırlı insanlara nasip olursa sevinirim" diye konuştu.

Anne Cennet Orhan da organların nakledileceği kişilerle tanışmak istediklerini belirterek, "Ben bir anneyim organları verdiğimiz kişinin de bir annesi ve babası vardır. Dua etsinler" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...