Tgrt Haber
14 Haziran 2021 09:52

Maskesiz günler 2022’de

Türkiye'de koronavirüs ile mücadele kapsamında aşılama süreci devam ediyor. Aşılama ile birlikte normalleşme süreci başlarken herkesin aklında maskesiz hayat ne zaman başlayacak sorusu var. Peki maskesiz hayat ne zaman başlayacak? İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, koronavirüs ile mücadele kapsamında maske zorunluluğuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Maskesiz günler 2022’de
Maske,maske yasağı,koronavirüs

Türkiye’de kademeli normalleşme süreci başladı ve aşılama süreci hız kazandı. Salgına karşı toplumsal bağışıklığın sağlanması amacıyla aşılamada da her geçen gün yaş sınırı düşüyor. Yerli aşı çalışmalarının yanı sıra Pfizer-Biontech, Sputnic V, Sinovac aşılarının tedarik edilmesi için devam eden çalışmalarla süreç sürdürülüyor. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, açıklamalarda bulundu.

HİNDİSTAN VARYANTINA DİKKAT

Hindistan varyantı ile ilgili uyarılarda bulunan Tükek, “Biontech aşılarına karşı duyarlı ama Sinovac ile ilgili aynı şeyi henüz bilmiyoruz. Dolayısıyla Hindistan varyantıyla tekrar bir salgın yaşama ihtimali ufak da olsa var. O yüzden bu dönemde en çok dikkat etmemiz gereken şey bu Hindistan virüsünün ülkemize girmesini önlemek olmalı. Havayolu ile Hindistan’dan buraya gelebiliyor insanlar, Hindistan’a giden bizim vatandaşlarımız tekrar döndüğünde buraya virüs getirebiliyorlar tabi o kişilerin izole edilmeleri gerekiyor. En azından 14 gün ya da 10 gün bir karantina süreleri ya da PCR testlerini sürekli olarak tekrarlayarak gelmeleri gerekiyor. Bu açıdan buna çok dikkat edilmesi gereken bir dönemdeyiz. Bunun dışında diğer varyantların şu an için herhangi bir artış göstereceğini ben düşünmüyorum. Hızlı bir şekilde aşılamanın tamamlanması gerekiyor” ifadelerini kullandı

Maskesiz günler 2022’de

TOPLUMUN YARISI AŞILANMADAN MASKE ÇIKARMAK RİSKLİ

Çocuklarda koronavirüs geçirmelerinin ardından görüldüğü belirtilen MIS-C ile ilgili açıklamalarda bulunan Tükek, çocuklarda biraz daha geç dönemde çıktığını belirtti. Gidişatın iyiye gittiğini söyleyen Tükek, “Umutluyuz, ekimde ufak bir pik, kıpırdanma olur diye düşünüyorum ama sonrasını ben iyi görüyorum. 2022’de tamamen kafamızdan atamasak da bu maske olaylarını veya toplantı yapmama, kalabalık ortamlarda bulunmama gibi şeyleri biraz aşacağımızı düşünüyorum” dedi.

MASKESİZ HAYAT NE ZAMAN?

Maske yasağına ilişkin Tükek, “Devlet yasak olarak söylüyor şu anda dışarıda maske takma zorunluluğu var. Bunu kaldırabilir. Bakanlığımız bu konuda çok hassas. Yurt dışında da var öyle ama o gruplar Biontech ile aşılanan gruplar. Bizde çift doz aşılama 30 milyona gelene kadar riskli olabilir bu. Ben olsam bu yasağı kaldırmam ama hoşgörülü davranabilirim bir süre daha. Toplumun yarısına yakınını aşılamadığımız müddetçe maskenin çıkartılması bir risk olabilir ama yaz aylarında bunun tamamlanacağını öngörüyoruz. 2022’de itibaren de artık maskesiz hayat başlayacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...