Tgrt Haber
22 Ekim 2021 10:23

Çarpıcı araştırma: Koronavirüste hamile ölümlerini bebeğin cinsiyeti belirliyor olabilir

ABD'deki Massachusetts Üniversitesi Hastanesinde yapılan bir araştırma bilim dünyasını şaşırttı. Hamile bir kadına bulaşan koronavirüsün, anne karnındaki bebeğin cinsiyetine göre bağışıklık sistemini etkilediği ortaya çıktı.

Çarpıcı araştırma: Koronavirüste hamile ölümlerini bebeğin cinsiyeti belirliyor olabilir
gebeler,bebeğin cinsiyeti,bağışıklık sistemi,coronavirüs

Coronavirüsle ilgili her geçen gün yeni araştırmalara imza atılıyor. Bu kez çarpıcı sonuçlar ortaya çıkaran ve bilim dünyasını şaşkına çeviren yeni bir araştırma ABD'deki Massachusetts Üniversitesi Hastanesi tarafından yapıldı. 68 anne adayının dahil edildiği araştırma, hamile bir kadına bulaşan virüsün, anne karnındaki bebeğin cinsiyetine göre bağışıklık sistemini etkilendiğini ortaya koydu. 
Araştırma koronavirüs bulaşan hamilelerde, erkek plasentaların, kadın plasentalarına kıyasla artan bağışıklık aktivitesi ile ilişkili belirli gen ve proteinlerin daha yüksek seviyelerde olduğunu ortaya çıkardı. Proteinlerin önemli ölçüde daha yüksek seviyelerine sahip olduğu tespit edildi. 

Çarpıcı araştırma: Koronavirüste hamile ölümlerini bebeğin cinsiyeti belirliyor olabilir

ERKEK BEBEK BEKLEYEN ANNELERE DAHA ŞANSLI 

Boston’daki Massachusetts Üniversitesi Hastanesi’nde araştırmayı yürüten ekibin başındaki Dr. Andrea Edlow, erkek fetüslerin, artan bağışıklık aktiviteleri sayesinde koronavirüs enfeksiyonuna karşı daha iyi koruma sağlayabildiklerini açıkladı. Ancak Edlow, fetüsün anne karnında koronavirüse maruz kalmasının risk olabileceğini de dikkat çekti. 

Araştırmacılar, kız bebek bekleyenlerin erkek bebek bekleyenlere oranla daha az bağışıklık geliştirdiğinin altını çizdi.  Bunun da kız çocuğu bekleyen annelerin koronavirüse yakalanma riskini artırdığını vurguladı. Edlow yaptığı açıklamada, “Fetüsün cinsiyeti, annenin hem KOVID-19’a karşı antikor üretme hem de bunları bebeğine aktarma yeteneği üzerinde etkiye sahip” ifadelerinde bulundu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...