Tgrt Haber
19 Temmuz 2022 10:59 - Güncelleme : 19 Temmuz 2022 11:15

Maymun çiçeği ilk kez bir çocukta görüldü! Uzmanlar uyardı: Çocuklar arasında yayılması an meselesi

Maymun çiçeği virüsü ile mücadele eden İngiltere’den yeni bir uyarı geldi. Salgının giderek artacağına ve yılsonuna kadar çocuklar arasında da bir salgına dönüşebileceğine dikkat çekilirken ilk kez bir çocukta virüs tespit edildi. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Daily Mail
Maymun çiçeği ilk kez bir çocukta görüldü! Uzmanlar uyardı: Çocuklar arasında yayılması an meselesi
Maymun çiçeği virüsü,Monkeybox

Dünya Covid-19 pandemisi ile mücadele ederken maymun çiçeği virüsü ile de başı dertte. Batı’dan maymun çiçeğinin ilk görüldüğü ülke olan İngiltere’den yeni bir uyarı geldi. Daha çok yetişkinlerde örülen virüsün yılsonuna kadar çocuklar arasında da yayılabileceğine dikkat çekildi.  Ülke 50.000 aşı dozu sipariş ederken halk sağlığı uzmanları virüsün yayılmasını durdurmak için bu sayının dört katına ihtiyaç duyulacağını vurguladı. 

İngiltere’de maymun çiçeği virüsü vakaları 1.850'den fazla. Vakaların her 15 günde bir ikiye katlandığı tespit edildi. Daha çok vakalar erkekler arasında görülüyor. Uzmanlar aşılamanın istenen düzeyde olmaması durumunda vakaların artabileceğini ve çocuklara da ulaşabileceği konusunda uyardı.

 ÇOCUKTA GÖRÜLDÜ, AİLELERE OKULDAN MEKTUP 

Virüs, daha çok yakın temas ile bulaşıyor. Maymun çiçeğinin, çocuklara ulaşabileceğine dair ülkede endişe mevcut. İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı,  Londra bir okulda, bir çocukta maymun çiçeği tespit edildiğini doğruladı. Ebeveynlere gönderilen bir mektuba göre, yetkililer ebeveynlere iki hafta boyunca çocuklarına sarılmaktan veya diğer herhangi bir yakın temastan kaçınmalarını tavsiye etti. İngiltere’de çocuklara yönelik aşı da sunulacak. 

MAYMUN ÇİÇEĞİ BELİRTLERİ NELERDİR?

Maymun çiçeği belirtileri, ilk bulaş anından 21 gün sonra gelişebilir. Ateş ve titreme, şişmiş lenf düğümleri, döküntü ve baş ağrıları gibi etkileri olabilir. Ancak hali hazırda, maymun çiçeği hastalığının her zaman bu semptomların tümünü gösterip göstermediği bilinmemektedir.

Kaynak: Daily Mail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yolcu 19 Temmuz 2022 14:15

En azından maymun..otu ismi koymamislar

Sonraki Haber Yükleniyor...