Tgrt Haber
01 Ağustos 2022 16:11 - Güncelleme : 01 Ağustos 2022 16:58

Maymun çiçeğine yakalanan adam yaşadıklarını anlattı, yardım çığlığı yürekleri burktu

Dünyaya her geçen gün yayılımını hızlandıran ve DSÖ'nün acil durum ilan ettiği maymun çiçeği virüsüne yakalanan ABD'li Wesley Wallace, yaşadıklarını ve çektiği açıyı gözyaşları içinde anlattı.

Maymun çiçeğine yakalanan adam yaşadıklarını anlattı, yardım çığlığı yürekleri burktu
Maymun çiçeği,ABD,Virüs,Hastalık

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) acil durum ilan ettiği maymun çiçeği virüsü vakaları dünyada her geçen gün artmaya devam ediyor. İnsanların sağlık kuruluşlarından yapılan açıklamaları endişeyle de olsa yakından takip ediyor. 

Maymun çiçeği virüsüne yakalanan ABD'de yaşanan Wesley Wallace, katıldığı bir programda yaşadıklarını anlattı. Çektiği açıyı ve çileyi anlatırken gözyaşlarını tutamayan Wallace,  Temmuz ayı başında katıldığı bir etkinlikten virüsü kaptığını düşündüğünü söyledi. Wallace, ayrıca herkese çok dikkatli olunması yönünde uyarıda bulundu. 

"TÜM BELİRTİLER VARDI"

Wallace, Austin şehrinde bir etkinliğin yanı sıra bölgedeki farklı barlara gittiğini söylüyor ancak virüsle nasıl temasa geçtiğini tam olarak bilmiyor. Hastalığı ilk kaptığı sırada vücudunun nasıl reaksiyon verdini anlatan Wallace, "Ateş, titreme, geceleri terleme ve ayrıca baş ağrılarım vardı, maymun çiçeği hakkında okuduğunuz tüm belirtiler, her biri vardı" ifadelerini kullandı.

Maymun çiçeğine yakalanan adam yaşadıklarını anlattı, yardım çığlığı yürekleri burktu

YARALAR GİDEREK BÜYÜMEYE BAŞLADI

Yüzündeki lezyonların giderek büyümeye başladığını gören Wallace, doktora gitmeye karar verdi. Muayenede kendisine maymun çiçeği kapmış olabileceği söylenince hemen test yaptıran Wallace'ın sonucu pozitif çıktı.

"RÜZGÂR BİLE CANIMI YAKIYOR"

Virüsün çok çirkin olduğunu dile getiren Wallace, sürecin çok acı verici olduğunu belirtti. Yüzündeki yaralara dokunamadığını, yüzü yastığa değdiği için uyuyamadığını hatta açık havaya çıktığında rüzgârdan bile canının acıdığını söyledi. Wallace, “Ağzımın içinde yara oluştu ve her yudumda ve her ısırıkta canım acıyor. Fakat daha da kötüsü bu hastalık bütün vücuduma yayılıyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...