Tgrt Haber
24 Temmuz 2021 17:07

Mehmet Ceyhan: Aramızda 1 milyondan fazla Covid pozitif var

Son günlerde Türkiye'de artan Covid-19 vakalarının ardından Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, korkutan bir uyarıda bulundu.

Mehmet Ceyhan: Aramızda 1 milyondan fazla Covid pozitif var
mehmet ceyhan,koronavirüs

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinde Türkiye'de 1 Temmuz'dan itibaren normalleşmeyle beraber vaka sayılarında artış gözlemlendi. Kurban bayramı tatiliyle beraber ise Covid-19 vakalarında daha da artış olabileceğini söyleyen uzmanlar uyarılarda bulunmaya başladı. Koronavirüs pandemisinin en başından beri açıklamalarda bulunan Mehmet Ceyhan, son yaptığı uyarıyla ise herkesi korkuttu.

ARAMIZDA 1 MİLYONDAN FAZLA POZİTİF VAR

Sosyal medya platformu Twitter'dan açıklama yapan Ceyhan, aktif vaka sayısına dikkat çekerek, şunları yazdı:

"Toplam vaka ve ölüm sayısı artık günlük verilmediği için aktif vaka sayısını hesaplayamıyoruz. Ancak sanıyorum yeniden 100 bini geçti. Yani saptayamadıklarımızla birlikte aramızda virüs pozitif bir milyondan fazla kişi dolaşıyor ve çok bulaştırıcılar. Bir yandan aşı olmalıyız, diğer taraftan devlet bazı kısıtlamalar uygulamalı ve halk maske ve mesafe kurallarına sıkı sıkıya uymalı. Rusya'dan gelen turistler için daha sıkı önlemler alınmalı. Yoksa vaka artışını durdurmak mümkün olmayacak."

AŞILARIN DELTA'YA ETKİSİNDE YENİ ARAŞTIRMA

Ayrıca geçtiğimiz gün Mehmet Ceyhan, yine Twitter hesabından BioNTech/Pfizer aşısının Delta varyantına karşı etkinliğinin araştırıldığı bir çalışma paylaştı. Ceyhan'ın paylaştığı, İngiltere'de yapılan araştırmaya göre, tek doz BioNTech/Pfizer aşısı belirti veren hastalığa karşı % 30, 2 doz sonrası ise % 88 koruyor. Astra/Zeneca aşısı ise iki doz aşının ardından Delta'ya karşı % 67 koruyor.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı'nın 23 Temmuz 2021 gününe dair paylaştığı son verilere göre, günlük vaka sayısı 11 bin 94 oldu, bir günde 60 kişi yaşamını yitirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...