Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Mart 2015 17:58

Mehmet Müezzinoğlu'ndan 'grip' açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, grip vakalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Müezzinoğlu, "Kamuoyundan arzu ettiğimiz ve tekrarla söylediğimiz; burada bunun ilaçla tedavisinin olmadığını bilmemiz. İkincisi hijyenin birinci derecede önemi olduğunu bilmemiz" dedi.

Mehmet Müezzinoğlu'ndan 'grip' açıklaması
müezzinoğlu, ilaç,

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Son günlerde artan grip vakalarına ilişkin gelen bir soru üzerine Müezzinoğlu, griple ilgili yaklaşık 3-4 haftadır vaka sayısında artış olduğunu zaman zaman paylaştıklarını anımsattı. Müezzinoğlu, gerekli bilgilendirmeleri neredeyse günlük denilebilecek sıklıkta kamuoyuna anlattıklarını dile getirerek, "Bundan sonraki süreçte de özellikle çarşamba günleri haftalık değerlendirmeler, bakanlığımızın ilgili kurumu tarafından yapılacak, yapılmaya devam edecek. Son günlerde, vakaların hastanelere ve polikliniklere müracaat sayısında bir durağanlaşma ve azalma sürecine girdiğimizi gözlemliyoruz. Bu anlamda süreç, peak (zirve) yaptı, durağanlaştı ve iniş sürecine geldi" diye konuştu.

Bilim kurulunun, gerek sağlık kuruluşlarıyla birlikte alınması gereken tedbirlerle ilgili, gerekse kamuoyunu bilgilendirmekle ilgili devamlı çalışmalar yaptığını anlatan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Kamuoyundan arzu ettiğimiz ve tekrarla söylediğimiz; burada bunun ilaçla tedavisinin olmadığını bilmemiz. İkincisi hijyenin birinci derecede önemi olduğunu bilmemiz. Çocuklarımızın ve kronik hastalığı olan hastalarımızın hijyen koşullarına daha dikkat etmemiz gerek. Kronik hastaları bulunan vaka hastalarımızın bu aradaki kronik hastalık tedavilerine duyarlılığını artırmaları, dirençlerini düşürecek durumlardan uzak durmaları lazım. Grip virüsünü aldığı, bu illa H1N1 virüsü değil influenza B olabilir, diğer türler olabilir, onu ilk anda bilmemiz mümkün değil ama grip olduğu şüphesini hissettiği andan itibaren istirahatine, bol sıvı gıda almasına ağırlık vermesini özellikle vatandaşlarımızdan kamuoyundan arzu ediyoruz, talep ediyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...