Tgrt Haber
13 May 2015 12:29

Mehmet Öz'den kazada yaralananlara yardım

ABD’de yaşayan ünlü Türk doktor Mehmet Öz, yolda denk geldiği kazada yaralanan 2 kişiye yardım etti.

Mehmet Öz'den kazada yaralananlara yardım
amerika, kaza, mehmet öz

Dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz, milyonlar tarafından izlenen ‘The Dr. Oz Show’da sağlık hakkında verdiği bilgiler nedeniyle bir süredir meslektaşları tarafından eleştirilirken bu kez takdir toplayan bir davranışla adından söz ettirdi.
Columbia Üniversitesi’nde Cerrahi Anabilim Dalı Başkan yardımcısı ve cerrahi profesörü olarak görev yapan Mehmet Öz, hafta sonu ABD’nin New Jersey eyaletinde yol üzerinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan 2 kişiye müdahale etti. Kentte seyir halinde bulunduğu sırada bir kişinin kaza yaptığını fark eden ünlü doktor, aracını durdurarak kazada yaralananlara yardım etti. Olayın ardından kaza bölgesine gelen sağlık ekipleri, doktor Öz’ün yaralılara müdahale ettiğini belirterek, yaralılardan birinin omurgasını dengede tuttuğu ve her iki yaralının da durumuna göre müdahalede bulunduğunu ifade etti. Sağlık ekibi başkanı Jason Carty konuyla ilgili açıklamasında, Öz’ün oldukça yardımsever ve dikkatli olduğunu kaydederek, “Sağlık ekipleri olay yerine gittiğinde dünyaca ünlü bir doktorun yaralılara yardım ettiğini gördü. Bu durum sağlık ekipleri için oldukça şaşırtıcıydı” ifadelerini kullandı.
Dr. Öz’ün sözcüsü ise olayın ardından yaptığı açıklamada, ünlü doktorun yaralanan veya hasta kişilere yardım etmesinin çok sayıda örneği olduğunu, Mehmet Öz’ün 2013 yılında program sunduğu televizyon kanalı yakınlarında bir taksinin yoldan çıkarak yaya kaldırımına savrulmasının ardından olay yerine giderek müdahalede bulunduğunu bildirdi.
Öte yandan kazada yaralanan 2 kişinin kontrol amaçlı olarak çevrede bulunan hastaneye götürüldüğü öğrenildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...